Elden Ring: a lovaglás semmilyen módon sem lesz kötelező

Aki nem akar lóháton harcolni az Elden Ring játékban, nem kell ezt tennie, ugyanis a FromSoftware játéka nem fogja ezt ráerőltetni a játékosokra.

 

A legújabb EDGE magazinban (a 367. számban; hiába, Magyarországon hasonló tematikájú print publikáció már nincsen, és egyik havi folyóirat sem élt meg ilyen életkort videojátékos témában) olvasható interjúból rengeteg információt megtudtunk (például azt, hogy mely művek inspirálták az Elden Ringet, vagy Godfrey karakterének fontossága is részletesen taglalva volt mostanában), de a PSL-en olvashatunk egy újabb idézetet Miyazaki Hidetakától, a FromSoftware vezetőjétől, aki eközben az Elden Ring rendezői posztját is magára öltötte.

Miyazaki elmondta, hogy az Elden Ring során egyetlen ponton sem szeretnének kényszert alkalmazni, így a játékosokat nem erőltetik egy ló hátára, és azon harcolniuk sem lesz kötelező. Inkább olyan szituációkat akart a stúdió felépíteni, ami talán lovas közlekedést ajánl, vagy ahol a lóháton történő harcolás egy működőképes stratégia lehet. A játékosra akarják bízni, hogy igénybe veszik-e ezeket a stratégiákat.

Sosem kellene úgy érezniük, hogy valamit felülről a nyakukba erőltetnek. A világ megtervezése és a harcok során a világ skálája és felépítése miatt Torrent, a ló használata bátorításként van csak jelen, nem pedig kötelezettségként. Miyazaki reméli, hogy a lovas csaták a játékosok választási lehetőségeit ki fogják bővíteni, mert az eltérő szituációkat másképp is megközelíthetik, nem beszélve a szabadság méretéről. Ezt figyelembe véve tervezte meg az Elden Ring világát a japán stúdió.

Az Elden Ring az idei év (még ízlelgetnünk kell, hogy 2022 van…) egyik legnagyobb játékának ígérkezik, így a tavaly logófrissítésen átesett Bandai Namco már dörzsölheti a tenyerét, mert a cross-gen játék biztosan profitot fog termelni a japánoknak. A játék amúgy február 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. (A Nintendo Switch kimaradt, és felhős változatként sem merült fel a Elden Ring portolása. Majd ha kasszasiker lesz, biztos elgondolkodnak ezen is…)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu