Új portot kaphat a GoldenEye 007?

A Nintendo 64-es klasszikus FPS, a GoldenEye 007 (ami főleg barátokkal hatalmas szórakozás) új portot kaphat, ugyanis egy erre utaló jelet láthatunk.

 

A TrueAchievements weboldal a nevéből adódóan „az öcsikkel” foglalkozik, így az Xboxos achievementek is megtekinthetőek a site-on. A trükk viszont ott van, hogy a GoldenEye 007 is kapott egy ilyen oldalt. Önmagában ez a játék nem is nagyon létezik a redmondi cég konzoljain, így a Microsoft nagy eséllyel egy portot tervez a Rare belső nézetes lövöldözős játékából.

A GoldenEye 007 azért ragadt a Nintendo két és fél évtizede megjelent kazettás platformján, mert jogilag egy gordiuszi csomó alakult ki a Rare, a Nintendo, illetve a James Bond IP-jét birtokló MGM között. (És ez még tovább is bonyolódhat, ugyanis májusban az Amazon egy felvásárlási ajánlatot tett az MGM-nek. Ez még belekavarhat az IO Interactive-nél készülő Project 007-be is.) Volt aztán egy Nintendo Wii-s újragondolás, de az nem volt az eredeti. Egy Xbox Live Arcade port kiszivárgott tavaly, de az is egy régebbi projekt.

A Rare többször is mondta, hogy ők nem egyszer próbálkoztak egy porttal, de egyszer sem kaptak zöld utat (és mostanában van más bajuk is: írtuk, hogy az Everwild fejlesztése fejetlenségnek mondható), ám ez megváltozhat. Például Németországban a játék betiltását felfüggesztették, ami korábban arra utalt, hogy talán a Nintendo Switch Online része lehet a Nintendo 64-es címek között, viszont az achievementek felbukkanásával a történet bonyolultabbnak tűnik. Csak nem egy multiplatform megjelenésről van szó? Valami biztosan készül, máskülönben az achievementek sem léteznének. Ebbe gondoljunk bele.

Maguk az achievementek a játékra jellemzőek: nehézségi szintek, pályák teljesítése, pályák meghatározott idő alatt történő befejezése, multiplayeres achievementek… ebből pedig az jön át nekünk, hogy a Rare klasszikusa nem lesz kiherélve, azaz a többjátékos komponens is megmaradhat. Így pedig talán online is beszólhatunk a havernak, ha az arany pisztollyal fektet ki minket.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu