Nicolas Cage beszél Drakuláról a Renfieldben – milyen filmek inspirálták, ahogy a szerephez viszonyul?

MOZI HÍREK – Mióta csak kiderült, hogy Nicolas Cage alakítja majd Drakulát a készülő Renfield-filmben, a közönség azt várta, hogy végre mondjon már valamit a szereppel kapcsolatban…

 

 

Novemberben az Universal nyilvánosságra hozta, hogy Nicolas Cage alakítja majd Drakula ikonikus szerepét a közelgő Renfield című szörnyfilmben, amelyben Nicholas Hoult bújuk a híres vámpír csatlósának bőrébe. Ez a szereposztás olyan, mintha a sors akarta volna, hiszen Cage-nek van némi tapasztalata vámpírszerepekkel, köszönhetően az 1989-es A vámpír csókja című filmben betöltött címszerepének, de a Renfield most lehetőséget adott rá, hogy egy igazán legendás vámpírt is életre (élőhalálra?) keltsen.

A Variety Awards Circuit podcast e heti epizódjának vendégeként Nicolas Cage-et arról kérdezték, hogy mit tud elárulni Chris McKay rendező közelgő filmjéről.

„Azt tudom mondani, hogy elképesztő” – mondta Cage. „Ez egy igazán szórakoztató és izgalmas lehetőség”.

A továbbiakban kijelentette, hogy „óriási” rajongója a könyvnek és a karakternek, és a felkészülés során visszament, és megnézte a legismertebb filmes alakításokat. „Megnéztem Lugosi Béla alakítását, majd Frank Langelláét is” – mondta Cage az 1931-es és az 1979-es filmekről. És persze ott van Gary Oldman Francis Ford Coppola 1992-es változatában – Coppola Cage nagybátyja. „Megnéztem Gary alakítását a nagybácsi filmjében, ami szerintem annyira pazar. Minden egyes képkocka egy műalkotás” – mondta.

Nicolas Cage mégis feltette magának a kérdést, hogy mit tudna hozzátenni a hírhedt szerephez. „Azt akarom, hogy valami egyedi jöjjön ki a dologból, nem az, ahogyan eddig láttuk őt a vásznon” – jegyezte meg. „Szóval arra gondoltam, hogy tényleg a karakter mozgására koncentrálok. Tudod, láttam az Eleven kórt, és arra gondoltam, amit ott a mozdulatokkal csináltak – és persze A kört is Sadakóval [Yamamura] … Meg akarom nézni, mit hozhatunk ki ebből a mozgásból és hangból.”

Végső soron Cage azt mondta, hogy a darab humora miatt különösen izgatott. „Az teszi szuper szórakoztatóvá, hogy ez egy vígjáték” – árulta el. „És amikor jól eltalálod ezt a hangnemet – komédia és horror -, mint az Egy amerikai farkasember Londonban esetében, az egy robbanás. Ez egy telitalálat kell, hogy legyen. De ez az, amit keresek, valami újat, amit a karakterhez adhatok, és azt is, hogy a komédia és a horror tökéletes harmóniája legyen.”

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu