Módosított BIOS-szal bányászkirály lehet az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

TECH HÍREK – Aki kriptovalutát szeretne bányászni az aranyáron mért videókártyán, egy kis trükközéssel még többet hozhat ki belőle…

 

A YouTube-on CryptoDonkeyMiner néven futó felhasználó felkereste a WCCFTechet egy december közepén publikált írása után. Az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti LHR videókártya új firmware frissítése megmutatta, hogy az Ethereum-bányászatban nagyobb hash rátát eredményezett, viszont ha nem egy EVGA RTX 3080 Ti GPU brand esetében flasheljük a BIOS-t, a teljesítmény akár 21%-kal növekedhet.

Ő volt a felhasználó, aki felfedezte a trükköt, ami kicsit merésznek hangzik: az RTX 3080 Ti GPU-jára egy Dell RTX 3090 BIOS-t rakott, amivel akár 110 MH/s rátát tudott felmutatni, és megerősítette, hogy a Dell és az Alienware GPU-k esetében működik ez a megoldás. Ehhez egy olyan RTX 3080 Ti videókártya kell, aminek az eszközazonosítójában 2204 van. Ezt GPU-Z-ben ellenőrizhetjük. Ha ezt a számot látjuk, ezzel a BIOS-sal frissíthetjük a videókártyánkat, aminek az Ethereum hash rátája 110 MH/s fölé növekedhet. Az nvflash és a HiveOS viszont nem működött neki, ugyanis 2208-as azonosítójú kártyája van.

Itt CryptoDonkeyMiner megköszönte Mohammad Fahhamnak a tájékoztatást, majd hozzátette, hogy a videókártyánk flashelése kockázatos, hiszen ezzel féltéglává változhat, a házunk is leéghet, és akár a macska is odaveszhet. (Ezt nem mi találtuk ki, ő írta…) Ha működik a megoldása, írjuk meg neki, hogy milyen videókártyán hajtottuk végre az alábbi parancssoros megoldást. Tehát CMD-zni kell ehhez:

 

nvflash64 -b backup.rom

nvflash64 –list

nvflash64 –index=5 –protectoff

nvflash64 –index=5 Dell.RTX3090.24576.210726.rom

 

Itt még megjegyzi, hogy a 64-et kivehetjük az nvflash64-ből, ha nem a 64 bites változatot használjuk. Az ötös számot az indexazonosítóból pedig arra cseréljük le, ami a mi videókártyánkat takarja. Ezt amúgy a Redditen is megírta.

A közel 20 MH/s teljesítménynövekedés a kriptovalutára kihegyezett személyeknek kiemelten jól hangzik, és mivel nem sok videókártyát gyártó cég készít direkt erre készített GPU-kat, még kérdéses, hogy a grafikus kártyák ára mikor fog magyar szinten továbbra is megfizethetetlen, de a nyugatihoz képest reálisabb mértékűre csökkenni. Ezen talán segíthet, hogy az Ethereum alapítvány az Ethereum 2.0 felé lépett.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu