A Microsoftot választották az év legjobb vállalatának, míg a Facebookot a legrosszabbra értékelték

A Yahoo! Finance a Microsoftot választotta 2021 legjobb vállalatának

 

 

2021 véget ért, de még mindig van néhány kiemelkedő esemény, amit ez az év hagyott ránk. Tisztán videojátékos szinten a GamesIndustry éves áttekintése a legkelendőbb címekről hagyott ránk adatokat, de szó esett az ágazat legbefolyásosabb cégeiről is, amelynek egyik főszereplője a Microsoft volt.

És éppen az Xboxnak és a videojáték-iparnak köszönhetően 2021-ben megszerzett prominenciája miatt gondolhatjuk, hogy nem véletlenül választotta a Yahoo! Finance a Microsoftot az év legjobb vállalatának, piaci teljesítménye és eredményei alapján.

Egyértelművé kell tenni, hogy a kiválasztásról a vállalatok által lefedett összes szempontot és a különböző ágazatokban alkalmazott stratégiájukat figyelembe véve döntenek, tehát a döntés nem csak a videojátékok terén végzett munkájukra összpontosít. Tudjuk, hogy a Microsoft számos területen jelen van, és ezt bizonyítja, hogy 2021-ben mintegy 50%-kal nőttek a részvényei, de a videojátékok terén az Xbox Game Pass iránti elkötelezettségével és a következő generációs konzolok terén elért sikereivel növekedést tapasztalt.

A maga részéről a másik jelentős szereplő is a videojátékokban járja a fejét. A Yahoo! Finance minden decemberben felmérést készít, hogy kiválassza az elmúlt tizenkét hónap legrosszabbul teljesítő cégeit, és a korábban Facebook néven ismert Meta kénytelen volt beérni az év legrosszabb vállalatának címével. A közönség több okot is felhoz, például a cégen belüli rossz gyakorlatokat vagy az őket ért monopolnyomozást.

A videojátékok terén továbbra is a virtuális valóságra koncentráltak a Quest 2-vel, amely a hónapok során különböző frissítéseket kapott az élmény javítása érdekében. Sőt, úgy tűnik, hogy kereskedelmileg több mint nyereségesnek tűnik, mivel a céljuk, hogy körülbelül 10 millió eladott készüléket halmozzanak fel, ha a Qualcomm legutóbbi becsléseit vesszük figyelembe.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu