A The Witcher 2. évada megint megtolta Geralt játékosbázisát

Ez várható volt: a Netflixen felbukkant a The Witcher második évada (és a harmadikról sem kell lemondanunk majd), így a könyvek alapján létrehozott epizódok a jelenleg legújabb Vaják-játék körül is alaposan felkeltette az érdeklődést.

 

Déjavu: 2019 végén, amikor is elindult a Netflixen az Andrzej Sapkowski művein alapuló Netflix-sorozat, hatalmas érdeklődés mutatkozott a CD Projekt RED játéka, a The Witcher 3: Wild Hunt iránt: közel százezer játékos ült neki egy időben Geralt történetének befejező szegmensének, de a sorozat második része (The Witcher 2: Assassins Of Kings), és az első felvonás modernizált kiadása (The Witcher: Enhanced Edition) is bejutott anno a Steamen a top száz játszott játékba.

Tekerjünk előre két évet, és a dögvész kellős közepén is hasonlóan pozitív számoknak örülhet a lengyel stúdió. Igaz, most nem mondhatja azt, hogy többen gyűrkőznek meg a The Witcher 3: Wild Hunttal mint a 2015-ös megjelenésekor (két éve ez bizony bekövetkezett: a 92 ezres rekordot ugye megdöntötte a közönség). Most sincs azért indok a szomorkodásra: a PCGamer arról tudósít, hogy egyszerre több mint 71 ezer játékos kezdett neki a CD Projekt RED közel hét éve megjelent (és nemsokára next-gen változatot kapó) termékének.

Vagy most kezdtek neki sokan Geralt sztorijának (miért nem az első két résszel látnak hozzá?), vagy most folytatják (az év végi pihenőben lehetett erre időt szánni), vagy tényleg a Netflix hatása mutatkozódott meg Gabe Newell digitális felületén. Viszont, ha ekkora érdeklődés mutatkozódik meg, akkor nem lehetne-e esetleg fordítva is alkalmazni ezt a népszerűséget? Például Michelle Yeoh lehetne a főszerepben egy előzményjátékként, igaz, itt jönne be a képbe az általában kifejezetten bonyolult jogi galiba, ami a Netflix, a CD Projekt, és feltehetőleg a könyvek írója, Sapkowski között alakulna ki…

Két év múlva jön talán a harmadik szezon is a The Witcherből. Addigra talán már kinn lesz a The Witcher 3 next-gen változata, ahogy a Cyberpunk 2077-é is. (És az utóbbi talán már jó állapotban lesz addigra…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu