Idén már el is jut a boltokba a PlayStation VR 2?

A következő generációs PlayStation VR-nak még nincsen hivatalosan neve (ki tudja, hogy a Sony pontosan miképp fogja elkeresztelni a VR-headsetet…), de esélyes, hogy talán már az év végére a boltok polcairól leszedhetünk magunknak egyet (esetleg online rendelhetünk; addigra talán már errefelé is működni fog a PlayStation Direct, ami Nyugat-Európában már megvetette a lábát…).

 

A Sony már régóta megerősítette: a PlayStation 5-höz új, erősebb virtuális valóság-headsetet készít, amiben a DualSense immerzív technológiáját is alkalmazni fogja, és talán nem fog technológiailag olyan gyorsan lemaradni a PC-s vetélytársaktól (Oculus Rift, HTC Vive, Valve Index…) mint ahogy az elődje tette. És talán már 2022 végétől meg is lehet vásárolni az új PlayStation VR-t, ha hihetünk néhány pletykának…

A kínai Goertek gyártósorról egy bennfentes azt állítja, és erről a francia VRPlayer tudósított, hogy VR-termékek gyártásában jártasak, így a jelenleg is kapható PlayStation VR-ból is készül arrafelé. Szerinte egy „nagy videojátékos konzollal rendelkező japán fogyasztó” már több milliós megrendelést adott le nekik, és abban reménykedik a meg nem nevezett cég, hogy az újgenerációsnak is nevezhető VR-headet 2022-ben elrajtolhat.

A bennfentes szerint 1-2 millió új PlayStation VR készülhet el 2022 folyamán, és a gyártási kapacitás 2023-as növeléséről is szó esett. Két OLED kijelző (4000×2040 felbontás), a DualSense-szel befutott technológia (haptikus visszajelzés, adaptív ravaszok), és értelemszerűen a PlayStation 5 támogatása. Az új hardverhez új VR-evolúció kell, és a Sony talán ezzel meg is tudja ejteni ezt a nagy ugrást.

Mindez persze nem hivatalos, de mivel az év első nagy kiállítása, a fogyasztói technológiára összpontosító CES a héten még hozhat meglepetéseket, ki tudja, talán a Sony itt mondhat pár gondolatot az új PlayStation VR-ról, de sokkal realisztikusabb elgondolás az, ha a virtuális valóságról mondjuk egy későbbi State of Play során említ több részletet „a kék cég”. Mi csak várni tudunk, mást nem.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu