Az Nvidia bejelentette az új RTX 3090 Ti-t: a gyártó lényegesen jobb teljesítményt és nagyobb memóriát ígér [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Nvidia konferenciáján bemutatták a GeForce RTX 3050 grafikus kártyát is, amely kedvezőbb árcédulát kapott.

 

 

Úgy tűnik, az Nvidia fejlesztőinek is feltűnt, hogy a hiperrealisztikus játékok egyre elterjedtebbek, ezért sok játékos fontolgatja a grafikus kártyák vásárlását. Igaz, a cég már okozott némi örömet ezen a téren az RTX 3080 és 3070-es kártyák felülvizsgálatával, de ezúttal két teljesen új lehetőséget is kínál a felhasználók számára: ezek a GeForce RTX 3050 és a régóta várt GeForce RTX 3090 Ti.

Az Nvidia 160 GeForce RTX-alapú noteszgépet dob piacra

Ahogy az várható volt, az új grafikus kártya felülmúlja a népszerű RTX 3090 teljesítményét és memóriáját, így a PC-s játékokban eddig nem látott grafikai minőségre számíthatunk. Technikai szempontból a gyártó új ajánlata 24 GB 21 Gbps sebességgel működő GDDR6X-et tartalmaz, ami 7,7%-kal növeli a memória sebességét. Más szóval a videójátékok jobb teljesítménnyel fognak futni a 4K grafika és az AI feladatok tekintetében.

Folytatva az RTX 3090 Ti dicséretét, a fejlesztők nyilatkozata szerint 40 teraflop processzorteljesítménnyel büszkélkedhet majd, ami 11%-kal több, mint a grafikus kártya előző verziója. Azonban még várunk arra, hogy az Nvidia további információkkal szolgáljon termékéről, mivel még nem részletezett néhány technikai szempontot, valamint az árat és a megjelenési dátumot sem.

Amit tudunk, azok a GeForce RTX 3050 jellemzői, a dedikált második generációs RT magok és a harmadik generációs Tensor magok. Mindezek tetejébe a grafikus kártya új streaming multiprocesszorokkal rendelkezik, és a nagy sebességű G6 memóriát tartalmazva jobb minőségben futtatja majd a játékokat. Az RTX 3090 Ti-nél vélhetően kedvezőbb áron, 279 euróért (nagyjából 101 000 Ft) lesz elérhető az Nvidia weboldalán január 27-től.

Ezen felül a cég 160 új notebookot tervez bemutatni GeForce RTX grafikus kártyákkal és új generációs CPU-kkal. A jelenlegi helyzetet tekintve még nem tudni, hogy a grafikus kártyák könnyen elérhetőek lesznek-e, mivel az alkatrészhiány és a kriptopénz-bányászat miatt jelen pillanatban nehézkes a kulcsfontosságú játékeszközök beszerzése.

Forrás: Nvidia.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu