A Days Gone túladta a Ghost of Tsushima-t, és a rendezőt bosszantja, hogy csalódásnak tartják

Jeff Ross, a Days Gone egykori direktora egyenesen a menedzsmentet vette célba

Tegnap tudtuk meg, hogy a Ghost of Tsushima figyelemre méltó eladási számokkal ünnepelte az új évet. Egészen pontosan 8 millió példányt adtak el belőle világszerte, megerősítve ezzel a játék státuszát a nagy PlayStation-exkluzívok egyikeként. Egy olyan státusz, amelyet sajnos más címeknek, például a Days Gone-nak sosem tulajdonítottak széles körben.

A nyílt világú akciójátékot ritkán tették egyenlővé a Sony saját nagy nevével az iparágban, és ez rendkívül felbosszantotta Jeff Rosst, a játék rendezőjét, a Bend Studio korábbi tagját. Ross felkapta a Ghost of Tsushima híreit, és megemlítette, hogy a Days Gone több mint kilencmillió példányban kelt el, nyolcat már eladott, amikor elhagyta a csapatot, és még egyet sikerült eladnia a Steamen.

Ez mindenképpen figyelemre méltó, hiszen a játék kereskedelmi sikeréhez hasonló kritikai reakció még nem párosult. És nem csak a sajtó vagy a játékosok részéről, hiszen maga Ross is a stúdió helyi vezetőségére mutat rá, mint bűnösre, mivel mindig is „csalódásként” érzékeltették velük a Days Gone-t.

 

 

Amikor eljöttem a Sony-tól, a Days Gone már másfél éve (és egy hónapja) megjelent, és több mint 8 millió példányban kelt el. Azóta még többet, majd egymillió fölötti példányszámban kelt el a Steamen. A helyi stúdióvezetés mindig úgy éreztette velünk, hogy nagy csalódás” – írta a hivatalos Twitter-fiókján közzétett üzenetében.

A tweet apropóján a korábbi PlayStation-vezető Shawn Layden gratulált Rossnak a játékhoz, mondván, hogy mindig is ambiciózus és lenyűgöző címnek tartotta. Maga Ross nem sokkal később egy felhasználónak tisztázta, hogy Layden nagy támogatója volt a csapat munkájának, és nem ő a felelős azért, hogy a franchise lemondott egy jövőbeli folytatásról.

Jeff Ross néhány hónappal ezelőtt említette, hogy a Days Gone folytatását javasolta a Sony-nak, a tervek között szerepeltek volna kooperatív funkciók és az első játékra épülő közös univerzum is. A Bend Studio azonban más utat jár be, és egy új, nyílt világú IP-n dolgozik a PlayStation számára, így úgy tűnik, hogy Deacon St. John története véget ért. Ha elolvasnád a Days Gone tesztünk, itt találod.

Forrás: elotrolado

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu