Nem távozik az Xbox konzolokról a fejlesztői mód!

A Microsoft így például lehetővé teszi, hogy korrekt emulátorokat futtathassunk akár a kisebb konzolon, az Xbox Series S-en is.

 

Korábban mi is írtunk arról, hogy a „kistesó” is egészen jó teljesítménnyel futtatja pl. a RetroArch, a DuckStation, vagy a PCSX2 emulátorokat a Developer mode, azaz a fejlesztői mód segítségével. 20 dollárért (euróból számítva kb. 7200 forintért) készíthetünk egy fejlesztői fiókot, és így az Xbox konzolunkon engedélyezhetjük a fejlesztői módot.

Úgy tűnt, hogy a redmondi cég kikapcsolja azokat a fejlesztői fiókokat, akik nem használják ezt a lehetőséget a Microsoft Store-on történő tartalomkiadásra és feltöltésre. És aki nem fejlesztő, hanem például homebrew, otthoni használatra összerakott szoftvert tesztel rajta, esetleg emulál, nem is nagyon tervezi, hogy így használja a fejlesztői módot és a fiókot.

A GBATemp fórumon bukkant fel a téma, miszerint a Microsoft blokkolja a fejlesztői módhoz való hozzáférést, amire amúgy a megbízható és jó videókat készítő Modern Vintage Gamer egy videót készített a YouTube-ra, miután ő maga is kapott egy emailt a Microsofttól az előző bekezdésben említett inaktivitásra hivatkozva. Eredetileg ennyi lett volna a hír, de közben történtek fejlemények, így a címben is jogosan van a NEM szó ott.

Jason Ronald, az Xbox termékmenedzsment-igazgatója a Twitteren írta, hogy a redmondiak nem tervezik a fejlesztői mód eltávolítását vagy kikapcsolását, ugyanis hisznek az Xboxon az egészséges, független app- és játékfejlesztői környezetben. Az inaktív fiókokat rendszeresen, menetrendszerűleg pucolják le, de néhány Partner Center fiók (ami a fejlesztői módot engedélyezi az Xbox One-on és az Xbox Series-en) érintett, azaz hatástalanított lett. A Microsoft most ezek azonosításán és visszakapcsolásán dolgozik, így a hozzáférés is visszatér.

Arra kért mindenkit, hogy aki hamarabb szeretné visszakapni a hozzáférést, írjon egy emailt a ReportApp [kukac] microsoft [pont] com email címre, majd bocsánatot kért a kényelmetlenségekért, és megköszönte a türelmünket. Legalább kiderült, hogy csak homokszem jutott a gépezetbe.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu