Elképesztő, hogy mivel ünnepli a Konami a Castlevania 35. évfordulóját!

A Konami is abszolút olyan cégnek nevezhető a játékiparban, ami nem a játékosok igényeit tartja szemei előtt, hanem inkább a trendeket követi, hiába a nem ritkán hatalmas eltérés a két szempont között…

 

A Castlevania 35 éves. Ez is mutatja, hogy a nyolcvanas évek közepén-végén sok, ma is patinásan hangzó franchise indult el (Mega Man, Castlevania, Street Fighter, Super Mario Bros., és még sorolhatnánk), de a Konami videojáték formájában évek óta nem is foglalkozott ezzel a sorozattal sem. A japán, fejét homokba dugó kiadó pedig a rá jellemző módon pontosan úgy ünnepli a kerek évfordulót, ahogy ezt nem kellene.

Szóval a Konaminak lesz egy Memorial NFT gyűjteménye, amiben a játékainak jeleneteit, vagy a háttérzenéket lehet például megvásárolni. A Castlevania ebből tizennégy elemmel járul hozzá a gyűjteményhez. Új képeket is közzé fog így tenni a Konami, ami nem kevés pénzt remél majd az aukcióból. Nem viccelünk, komolyan aukciót tervez a japán kiadó, ami január 12-én, magyar idő szerint este tizenegy órakor kezdődik az OpenSea piactéren.

Drakula kastélya pixel art formában, újan rajzolva, a Castlevania első részéből a Vampire Killer című dal, továbbá a Castlevania-sorozatból a rajongók számára legemlékezetesebb jelenetekből egy három perc és harmincnégy másodperc hosszú montázs: ezeket tervezi eladni a Konami. A japán kiadónak a Konami Memorial NFT kollekció egy olyan új kezdeményezés, amivel éveken keresztül megoszthatják világszerte a játékosok által imádott tartalmakat. A kiadó tehát hosszú távra tervez, és a fejleményekre, továbbá az első gyűjtemény kapcsán visszajelzésekre építkezve folytatja a blockchain, NFT iránti tapogatózást a Konami.

Akik NFT-ket vsznek, egy korlátozott ideig tartó megállapodást kapnak az NFT-kre. A Konami szerint a nicknév fel lesz tüntetve az első vásárlónak, de ez mindössze február közepétől december 31-éig tart, úgyhogy ez nem valami hosszú időtartam, sőt. Ehhez inkább nem fűzünk már hozzá semmit sem…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu