Kizárólag digitális lesz az idei E3!

Talán már le sem kell írnunk, hogy az Entertainment Software Association (röviden ESA, az E3 szervezői) miért döntöttek így…

 

Az ESA a The Verge-nek közölte, hogy a koronavírus-világjárvány (és bár nem említették meg, de nyilvánvalóan az omikron variáns) folytatólagos egészségügyi kockázatai, és a kiállítókra és részt vevőkre való lehetséges hatása miatt nem lesz személyes formátumban (azaz hagyományosan) megtartva az E3 2022. Ettől függetlenül az ESA izgatott az E3 jövője iránt, és hamarosan több részletet is közölni fognak az idei terveikről.

Tavaly áprilisban az ESA még nyíltan azt írta a rendezvény weboldalán, hogy 2022-ben már személyesen rendeznék meg a játékipar egyik legnagyobb rendezvényét. Mike Futter, egy ex-Game Informer szerkesztő és az F-Squared alapítója szerint a terveiről már hónapokkal korábban lemondott, úgyhogy nem úgy kezdte a cég az évet, hogy ez volt az első lépése. Futter egy tweetben írta, hogy már november közepén hallotta forrásaitól, hogy az ESA „online-osítja” az E3-at 2022-ben is.

Ez még az omikron vírusvariáns elterjedése előtt történt (az az Egyesült Államokban ugyanis november végén indult be, nálunk pedig december végére tehető ez a hivatalos közlésekkel ellentétben, ha a számsorokat alaposan megfigyeljük…), így már közel két hónapja dönthetett az ESA arról, hogy az E3 hagyományos helyszínén, a Los Angeles Convention Centerben nem foglal időpontot a rendezvényre. Az ESA tavaly nyári rendezvénye nem volt jó, és a kiadók megtanulták, hogy nem kell az ESÁnak tömkeleg pénzt fizetni a sajtó és a fogyasztók eléréséhez, tette hozzá Flutter.

Az E3 2022-vel kapcsolatos terveit az ESA még nem közölte, így még a rendezvény időpontjáról sem tudunk még részleteket mondani, de valószínűleg június közepére teszi a szórakoztató szoftverekért felelős szövetség. Az internet korában viszont bármelyik kiadó függetlenítheti magát. Ezt már megtette évekkel ezelőtt a Sony és a Nintendo is (State of Play, Nintendo Direct), és a többieknek sincsen jelentős hátráltató tényező ebben. Geoff Keighley (The Game Awards) már ki is használta a bejelentést, elárulta, hogy idén is lesz Summer Game Fest.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu