A Nintendo Switch jobban fogyott, mint a PS5 és az Xbox Series X együttesen Japánban

A PS5 eladásai megelőzték az Xboxot, de a Nintendo Switch nem verte meg Japánban

 

A Famitsu megosztotta a 2021-es japán videojáték-eladási adatokat, és ezekből az információkból kiderül, hogy a Nintendo Switch a legsikeresebb konzol, míg a PS5 még mindig képes legyőzni az Xboxot. A legkelendőbb játékokat is láthatjuk. Az adatok a 2020. december 28. és 2021. december 19. közötti időszakra vonatkoznak.

A Nintendo Switch (alapmodell, Lite és OLED kombinálva) 2021-ben 5,3 millió darabot adott el Japánban. Ezen felül, ha hozzáadjuk a PS5, PS4, Xbox X | S Series és Nintendo 3DS eladásait, akkor 1,1 millió darabot érünk el. Ez azt jelenti, hogy a Nintendo legújabb konzolcsaládja majdnem ötször annyit tudott eladni, mint az összes többi konzol együttvéve.

A részletekbe belemegyünk, íme a többi konzol 2021-es eladási adatai Japánban:

 

Mint látható, a PS4 képes volt megelőzni az Xbox X | S sorozatot, míg a PS5 tízszer többet adott el, mint közvetlen versenytársa. Az Xbox One konzolcsaláddal kapcsolatban nem osztottak meg adatokat, de szerintünk ezek rendkívül minimális számok. A Nintendo Switch hasonló eredményeket ért el, mint 2020-ban, amely során 5,1 millió darabot adott el.

Mindig emlékeztetünk arra, hogy ezek az adatok a különböző konzolok iránti lakossági érdeklődést jelzik, de ennél sokkal fontosabb, hogy a leszállított darabszámot mutatják. Egy aktuális generációs konzol sikerét (vagy kudarcát), ahogy azt már egy éve ismételgetjük, mélyen befolyásolja a gyártás és az elérhetőség.

Végül pedig megnézünk néhány adatot a legkelendőbb játékokkal kapcsolatban is. Az Animal Crossing New Horizons folytatja sikerét, majd a Monster Hunter Rise, a Pokémon Shining Diamond és Shimmering Pearl és a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury következik.

Forrás: take5andstayalive

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu