Már három hete tart a Raven Software sztrájkja, az Activision Blizzard reagál

A Bobby Kotick vezette cég, az Activision Blizzard (és itt mindig ki fogjuk emelni, amíg nem lép le: még mindig ő vezeti…?) nem nagyon siette el, hogy reflektáljon a Call of Duty: Warzone-t fejlesztő stúdió körüli eseményekre.

 

A Better ABK, az Activision Blizzard King (ugyanis a mobilos cég is Kotickéké) szakszervezeti kezdeményezése a Twitteren közölte a január 3-ai keltezésű nyílt levelet a Raventől. Itt a stúdió leírta, hogy harmadik hete tart a sztrájkjuk, amit szolidaritásból tesznek a tizenkét, elbocsátott (felfüggesztett szerződésű) minőségellenőr mellett. A vezetőségtől egyetlen követelésük volt, és ezzel kapcsolatban egyáltalán nem kaptak reakciót: a Raven minőségellenőreinek teljes munkaidejű pozíciót kell adni, beleértve az elbocsátott „meósokat”.

Kiemelték, hogy a tüntetés a stúdió és annak projektjeinek érdekei céljából történik, és szerintük aggasztó, hogy a részlegről senkit sem kérdeztek meg a leépítésekkel kapcsolatban. Ők nyíltak a kommunikációra a vezetőséggel, és több részletet is elmondtak a szerintük érintendő témák közül. A követelésük részletei mellett megbeszélnék, hogy a két oldal mit várna el egymástól. Akik Wisconsin államba költöztek, nekik költözési támogatást szeretnének (mert az elbocsátásuk előtt nem sokkal erre kérte őket a stúdió, mivel ott található a Raven), és a vezetőség oldaláról is tudni szeretnék az összefüggéseket (mi a minőségellenőrökkel kapcsolatos céljuk nekik?). Ők nyitottak a párbeszédre, és szeretnék, hogy átlátható, megbízható kapcsolat alakuljon ki a stúdióban.

Az Activision Blizzard a Gamesindustry-nak eljuttatott közleményében reagált, ezt változtatás nélkül, lefordítva közöljük: „Az Activision Blizzard mélyen elkötelezett minden csapatának jóléte iránt, beleértve a minőségbiztosítási munkatársainkat is. A Raven vezetősége párbeszédet folytatott a munkatársaival, hogy meghallgassa az aggodalmakat, és elmagyarázza a vállalat fejlesztési erőforrásokba történő általános befektetését. Amint azt korábban bejelentettük, növeljük a fejlesztési és üzemeltetési erőforrásokba való teljes befektetésünket, és közel 500 ideiglenes alkalmazottat fogunk teljes munkaidőben alkalmazni stúdiónkban. Ez az Activision Blizzard történetének legnagyobb ilyen változtatása.

A Raven 12 ideiglenes dolgozója számára (akiknek a szerződését nem hosszabbították meg) meghosszabbított felmondási időt biztosítottunk, a kéthetes ünnepi szünet kifizetését is belevettük, és közvetlenül együttműködünk azokkal, akiknek áthelyezési támogatásra van szükségük. A Raven tele van olyan emberekkel, akik elkötelezettek a kultúra javítása iránt.”

Eléggé PR-reakció…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu