Ez az AyaNeo Next: a kézi konzol, amelyet a Steam Deck vetélytársának szánnak

TECH HÍREK – Az AyaNeo új modellekkel folytatja az előretörést a szektorban, bár kérdéses, milyen fogadtatásra számíthat.

 

 

Az AyaNeo elkötelezettsége, hogy olyan hordozható hardvereket kínáljon, amelyekkel bárhol élvezhetjük a PC-s videójátékokat, nem újdonság; az azonban kérdéses, hogy a Steam Deck-keltette népszerűségi hullámot, amire az ágazatnak szüksége volt, vajon meg tudja-e majd lovagolni a gyártó. Habár az AyaNeo Next szintén a következő hónapokban jelenik meg, a készülékkel és az árával kapcsolatos részletek a konkurencia ismeretében már az első pillanatban gyanút keltettek a várható sikerrel kapcsolatban.

Februárban érkezik, előreláthatólag 1345 dolláros áron

Az AyaNeo Next megjelenésében meglehetősen különbözik a Steam Decktől, dizájnja sokkal inkább hasonlít a Nintendo Switch Lite-hoz, mint a Valve Steam Deckjéhez. A szoftverek tekintetében támogatja a Steam játékokat, és a hardver hordozható jellegéhez igazított felhasználói felületet kínál, amely intuitív és könnyen kezelhetőnek ígérkezik a játékosok számára. A fejlesztők azt ígérik, hogy a jövőben integrálni fogják az Epic és a Ubisoft katalógusát is.

 

 

 

 

Ami a technikai specifikációkat illeti, az AyaNeo Next Advance nyolc maggal és 16 menettel rendelkező AMD Ryzen 7 5800U Zen3-ra és AMD Radeon Vega 8 integrált grafikus chipre, 16 GB RAM-ra (LPDDR4x) és egy 2 TB-os M.2 (NVMe) SSD tárolólemezre épül. Mindez jelentős előrelépés a gyártó előző modelljéhez képest – emlékeztet a PC Gamer -, de csalódást okoz egyes felhasználóknak, akik több ambíciót vártak az architektúrában.

Végül a konzol egy hét hüvelykes IPS LCD képernyővel és egy 4100 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amely két és hat óra közötti játékidőt biztosít.

Mindennek ára van, a mögötte álló cég 1345 dollárért várja a konzol értékesítését, a szállítások február végére várhatóak. A magas bekerülési költség összhangban van az AyaNeo korábbi termékeivel, de messzebb van a Valve által bejelentett Steam Deck árától, amely a modelltől függően 399 és 649 dollár között változik (illetve 419 eurótól 679 euróig). Meg kell várnunk a véleményeket, hogy kiderüljön, megéri-e a különbség…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu