Az EA megerősítette, hogy több FIFA 22 Ultimate Team-fiókot feltörtek; már vizsgálják a problémát

A hackereknek sikerült hozzáférniük mások FIFA 22-profiljához a cég hivatalos platformjáról, az EA Help chatről.

 

 

Nem mondhatjuk, hogy az EA-nak rosszul sikerült a 2021-es év, hiszen a FIFA 22 az egyik legnépszerűbb cím jelenleg. Úgy tűnik azonban, hogy a cég nem bal lábbal indult neki a 2022-es évnek, ugyanis kiderült: feltörték a biztonsági rendszerét. Több FIFA 22 Ultimate Team-felhasználó is arról számolt be, hogy feltörték a fiókját, ami érmék, játékosok és rengeteg erőfeszítés elvesztéséhez vezetett.

„A közelmúltban történt fiókfeltörési kísérleteket jelentették nekünk, és jelenleg is vizsgálódunk.” – EA

Nem csak a gyakorlatilag üres fiókokról van szó, hiszen a The Mirror beszámolója szerint lelkes streamelők és tartalomkészítők profiljait is feltörték. Kiderült, hogy a probléma az EA Help chatről származik, a cég hivatalos platformjáról, ahol a különböző játékosok problémáit oldják meg. Itt a hackereknek sikerült hozzáférniük mások profiljaihoz úgy, hogy egyszerűen beírták a becenevet vagy a PSN azonosítót (amely egy EA-fiókhoz kapcsolódik), és az e-mail cím megváltoztatását kérték a jelszavak visszaállításához.

Ezt követően több iparági streamer is elítélte a helyzetet a közösségi médiában: „Jogi lépéseket szándékozom tenni, a fiókomat egy random személynek adták át a chaten keresztül, ami egyértelműen sérti az adatvédelmi törvényeket” – magyarázza Fut Donkey játékos. „Két alkalommal mondtam az EA chat-en, hogy adjanak jegyzeteket a fiókomhoz, mert hackerek célkeresztjébe kerültem, hogy ne változtassak meg semmilyen adatot, és ők mégis megtették. Nem tudtam mást tenni, és tényleg nem kellett volna semmit sem tennem. Ez alapvető biztonság, ez undorító.”

Mivel a probléma még mindig fennáll, az EA biztosította a Mirror-t, hogy dolgoznak a hacker-helyzet megoldásán: „A közelmúltban történt fiókfeltörési kísérletekről értesültünk, és jelenleg vizsgálódunk.” – nyilatkozták a cég illetékesei.

Forrás: The Mirror

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu