Egy „humoralapú” játékon is dolgozik a Quantic Dream? [VIDEO]

David Cage stúdiója, a Quantic Dream (amit pl. a Fahrenheit, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls, vagy a Detroit: Become Human révén ismerhetünk) nem csak a Csillagok háborújával foglalkozik…

 

Ugye az már hivatalos, hogy a LucasFilm Games kitépte az Electronic Arts kezéből a Star Wars IP exkluzivitását, így például a Ubisoft és a Massive Entertainment is ezzel foglalkozik, nem beszélve a Quantic Dreamről, akiktől a The Game Awards során jelentették be a Star Wars: Eclipse-et. De most nem arról van szó, hanem egy másik AAA projektről, amit AccountNGT taglalt meglepően részletesen a Twitteren. Ugyanez az illető osztott meg néhány képet a Star Wars: Eclipse-ről is napokkal annak bemutatása előtt…

A bennfentes szerint a másik Quantic Dream projekt a The Dark Sorcerer techdemón alapul. Nem baj, ha nem rémlik, mert rég volt: 2013-ban láthattuk ezt, szóval azóta eltelt több mint nyolc év, ezért beraktuk a videóját. Egy humoralapú játék lehet ebből, és ennek fő csapata nem a Montrealban levő stúdió lenne, hanem a főhadiszállás Párizsban. Sokkal fejlettebb lehet, mint a Star Wars Eclipse, viszont cross-gen címről van szó. Ez megváltozhat az új stratégiájuk miatt (és itt nem a PlayStation 4-re és Xbox One-ra kellene gondolni, hanem valószínűleg ez a PlayStation 5 + PlayStation 6, továbbá az Xbox Series + az azt követő Microsoft konzolcsalád párosát jelentheti…).

A még ismeretlen nevű AAA játékból PC-s verzió is jönne (ez követné is David Cage-ék stratégiáját), és a narratív interakció fontos szerepet kapna benne. Történelmileg egy középkori fantasy játék lehet belőle, történetileg pedig nem lenne lineáris. A sztori írója (nem meglepő módon…) David Cage, a stúdió vezetője lenne. És most jön az a gondolat, ami bennünket egyáltalán nem lep meg (mert korábban írtunk is róla): a Quantic Dream párizsi stúdiójába nagyon nehézkesen találnak embereket, és ez ugyanúgy vonatkozik a Star Wars: Eclipse-re is, amiről azt írtuk a legutóbb, hogy fejlesztése zsákutcába futhatott.

Mindez még nem hivatalos.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu