Viszonylag gyorsan lemerül a Steam Deck akkumulátora!

Egy, talán fontosnak is nevezhető funkció is hiányzik a Valve hordozható PC-jéből, a Steam Deckből…

 

Új információkat hallunk a Steam Deckről, amit eredetileg tavaly decemberben már elkezdtek volna kiszállítani az előrendelőknek, de a Valve végül áttolta ezt az időpontot februárra. Úgyhogy a hordozható számítógépet csak néhány szerencsés, illetve sajtós próbálhatta eddig ki, egy mezei játékos még nem. A cég azért igyekszik a hírekben tartani a készüléket, és ne tagadjuk, ebben azért Gabenéknek sikere van…

A Boiling Steammel egy névtelenséget kérő fejlesztő beszélt. Mivel neki hozzáférése van egy Steam Deck fejlesztői készlethez, jobb rálátása van a témára. Az egyik dolog, amit a Valve említett neki: a cég nincs meggyőzve arról, hogy az augusztus és október között megejtett SteamOS 3.0-s frissítések ellenére is elkészült volna a Valve decemberre a Steam Deckkel, úgyhogy bár van chip/félvezetők tekintetében hiány (és emiatt IS elhalasztották a rajtot), szerinte inkább a szoftveres élmény javítása miatt döntött a Valve a halasztásról…

A kérdezz-felelek részben pedig további részleteket tudtunk meg a Steam Deckről. Például azt, hogy a hardveresen terhelő játékokkal is próbálták a masinát, és az APU (egy lapkára tett processzor és grafikus chip) terhelésétől függően így a hordozható PC akkumulátora 2-5 órát bír ki, mielőtt lemerülne. A microSD kártyáról történő töltés ideje megkülönböztethetetlen az SSD-től. A válaszoló nem mért semmit sem ezzel kapcsolatban. Aztán van egy olyan érdekes kérdés, hogy lehet-e bármikor folytatni egy játékot? Vagy jön a kényelmetlennek is nevezhető kilépéses, újraindításos opció…? A válasz: ezen is dolgozik a Valve, úgyhogy erre a kényelmi funkcióra számíthatunk.

Mennyivel érződik „jobbnak” a Steam Decken a játék egy Nintendo Switch-csel összevetve, ha minőség szempontjából vizsgáljuk? Hosszabb játékidőre kivetítve sokkal kényelmesebbnek találta a fejlesztő, és a gombok elhelyezését is egész jónak találta. A Switch-nél szélesebb a Valve hardvere, és ez segít a tömegeloszlásban és az egyensúly érzékelésében. Korrekt.

Persze sok szerencsét ahhoz, hogy bárki is szerezzen egyet a készülékekből…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu