Nem semmi a Nintendo Switch OLED: 1800 órán keresztül tartja a képet minőségromlás nélkül [VIDEO]

TECH HÍREK – Az OLED technológia veszít a minőségéből, ha extrém körülményeknek van kitéve, de a Nintendo Switch OLED paraméterei ezen a téren, úgy tűnik, nagyon jók.

 

 

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Nintendo Switch OLED kijelzője nagy meglepetést okozott a játékostársadalomnak. Fő újdonsága a nagyobb képernyő és az élénkebb színek megjelenítésének képesség voltak; aztán nem kellett sokáig várni, hogy olyan szempontokat is megismerjünk, mint az alkalmazott technológia vagy a ragadós képernyővédő fontossága. Most, hogy a gép már megvetette a lábát a piacon, egy felhasználó kissé extrém helyzetben tette próbára a konzolt.

A képernyő élettartamát a Zelda: Breath of the Wild egyik képével tesztelték – 1800 órán keresztül!

A WULFF DEN 1800 órán keresztül merte bekapcsolva hagyni a Zelda: Breath of the Wild egy állóképét, ami 75 napnyi folyamatos képernyőidőnek felel meg. Ez néhány OLED-képernyő esetében a képminőség romlásához vezetne, és így frusztrálná a játékos élményét, de a Nintendo esetében, úgy tűnik, ez nem így van. Ahogy az alábbi videón is látható, a Nintendo Switch OLED kijelzője alig mutat változást a megszakítás nélküli állóképnek való kitettség után.

Nyilvánvaló, hogy ez a kísérlet valamennyire azért megviselte a konzolt. Bár észrevehető változások nincsenek, a tartalomkészítő megjegyzi, hogy a fehér szín egy kicsit halványabb lett, és a kékes fehér egy enyhén zöldes árnyalatot mutat. Ezen túlmenően a Nintendo Switch OLED megmenekült az olyan nagyobb hibáktól, mint a képernyő beégési nyomai, amelyek a fent leírtakhoz hasonló körülményeknek való kitettség után jelentkezhetnek.

A Nintendo Switch OLED tehát nemcsak élénkebb színeivel, hanem tartósságával is bizonyítja kijelzőjének erejét. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy az, hogy egy játékos véletlenül 75 napig bekapcsolva felejtené a képernyőt legalábbis felettébb valószínűtlen helyzet…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu