PS5-viszonteladásból fegyveres rablás – ekkora lenne a készlethiány Kanadában?!

TECH HÍREK – Folytatódnak a PS5 körüli találgatások, már ami a kiskereskedelmi készlethiány valós mértékét illeti.

 

 

A PS5 készlethiány továbbra is táplálja a Sony következő generációs hardvere körüli spekulációkat. Ennek jegyében az elmúlt hónapokban meglehetősen gyakran előfordult, hogy emberek csoportjai az új szállítmányokat kihasználva az üzletekben több konzolra is szert tettek, amelyeket aztán a japán vállalat kínálta árnál magasabb összegért adtak el az interneten. Persze néha a lépés visszafelé is elsülhet.

Ez történt a kanadai Torontótól keletre fekvő Pickering város két lakosával is, akiket állítólag fegyverrel fenyegetve kiraboltak, amikor egy bevásárlóközpont előtt találkoztak négy PlayStation 5 potenciális vevőjével.

A környékbeli rendőrség szerint az állítólagos rablók ketten voltak, és egy Nissan Altima gépkocsival menekültek el a helyszínről. Egyelőre nem sikerült megtalálni őket.

Bár néhány üzletben kitalálták a módját, hogy megakadályozzák a gyakorlatukat, a PS5-ös és más termékekkel kapcsolatos spekulációk, amelyekből hiány van az üzletekben, továbbra is napirenden vannak. Az eset emellett arra is emlékeztetőül szolgál a regionális rendőrség számára, hogy fontos a biztonságos cserepontok kialakítása, nyilvános helyeken, nappali órákban és mindig kísérettel. „Ne fogadjanak el részfizetést vagy készpénzen kívül semmi mást, és ne adják át a terméket, amíg a vásárlótól nem kapják meg a készpénzt.”

Az AMD, a konzol egyik fő beszállítója szerint a készlethiány várhatóan az év első hónapjaiban is fennmarad. Aki mélyebben bele akar ásni a konzolhiány kérdésébe, annak ajánljuk tavaly év végi elemzésünket a még mindig tomboló félvezető-krízisről.

Forrás: DRPS

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu