Rebooton esett át a Twisted Metal feltámasztása?

Még be sem jelentették, hogy a Twisted Metal franchise videojátékként is visszatér, de most már azt is lehet hallani, hogy egy másik, a Sony-hoz közelebb álló stúdió vette át a fejlesztést… a nulláról kezdve.

 

Mostanában az volt a pletyka a Twisted Metalról (ami a PS1 egyik fontos első franchise-a volt, de a PS3 után új részt már sajnos nem kapott az autós harcokat kínáló sorozat, aminek fő alkotója egy bizonyos David Jaffe volt… ő később a God of War kiötlője is volt, most pedig már nem dolgozik a Sony-nál), hogy a Destruction AllStars mögött levő stúdió, a Lucid Games fejleszti, ami azért is vicces, mert ez a játék majdhogynem a Twisted Metal stílusát képviseli pepitában…

A VGC arról ír, hogy ez a terv megváltozhatott. Ez nem jelenti azt, hogy a játék fejlesztésének befellegzett, hanem egyszerűen egy másik stúdió állhat mögötte. A site szerint a Liverpoolban található Lucid Games helyett egy másik, first-party, azaz belsős európai Sony-csapat kapta Sweet Toothék visszatérésének megvalósítását. Az indoklás nem tiszta, de a VGC egyik forrása szerint a Destruction AllStars langyos fogadtatása közrejátszott ebben.

Ha az európai kifejezésbe belevesszük az Egyesült Királyságban található stúdiókat, akkor ezek a csapatok lehetnek a Twisted Metal visszatérése mögött: Guerrilla Games, Housemarque, Media Molecule, FireSprite, Nixxes Software. Közülük pedig joggal bökhetünk a FireSprite-ra, hiszen annak alapítói korábban a wipEout játékokon dolgoztak… ami szintén egy súlyosan elhanyagolt antigravitációs versenyzős játékszéria, és ez szintén a PS1-en született. Aztán lehet, hogy tévedünk, és mondjuk a Media Molecule csinál valamit, de belőlük nem nézzük ki. Esetleg a rájuk jellemző alkotói csavarral érdekes ötlet lehetne.

Ez persze még nem hivatalos, de az igen, hogy a Sony Pictures közölte: Anthony Mackie (az MCU, Marvel filmes univerzumában játszódó filmek egyik színésze) lesz a Twisted Metal TV-sorozat főszereplője. Ha a Sony egymáshoz közel adná ki a sorozatot és a filmet, akkor nem sok idő van a fejlesztésre. A sorozatról nem tudni még, mikor indul, de 2023 tűnik lehetséges időpontnak…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu