The Gallery – Az élőszereplős videojáték műfajában áttörést jelentő játék idén áprilisban jelenik meg [VIDEO]

A részben túszdráma, részben társadalmi dráma, a The Gallery feltámasztja a műfajt

 

 

Az Aviary Studios örömmel jelenti be, hogy a The Gallery című élőszereplős videojátékuk idén áprilisban jelenik meg PC-re, Nintendo Switch, Xbox és PlayStation konzolokra, iOS és Android platformokra. Európában elsőként pedig a The Gallery az Egyesült Királyság mozijaiban is megjelenik, ahol a közönség egy magával ragadó és részvételi interaktív élmény részeként többségi döntéssel fogja játszani a játékot.

Az egyik legtermékenyebb élőszereplős videojáték/interaktív filmes alkotó, Paul Raschid által írt és rendezett The Gallery a túszdráma és a társadalmi dráma izgalmas kombinációja, egy csipetnyi világszínvonalú filmfesztivál-esztétikával. A 2021 februárjában és márciusában hat héten át tartott a  forgatás, és a játék egy interaktív élményben részesíti a nézőket, amely két időszakban – 1981-ben és 2021-ben – játszódik, és mindkettő jelentős politikai, társadalmi és kulturális jelentőséggel bír az Egyesült Királyság történelmében, ami okosan tükröződik az árnyalt történetben. A játékosoknak több mint 150 döntési ponttal kell szembenézniük, miközben egy rejtélyekkel és intrikákkal teli történetben navigálnak.

A The Gallery-hez izgalmas színészgárda állt össze: George Blagden (Versailles és Vikingek); Anna Popplewell (Narnia krónikái); Kara Tointon (Mr Selfridge és Eastenders); Rebecca Root (A vezércsel); Richard Fleeshman (The Sandman és Coronation Street), Shannon Tarbet (Megszállottak viadala és Notting Hill-i cukrászda) és Fehinti Balogun (Tönkretehetlek).

Az élőszereplős videojátékok (FMV) műfaja az 1980-as évek közepén debütált, és a videojátékok jövőjeként hirdették, de az 1990-es évek közepén végleg halottnak nyilvánították. Ennek a kissé hiánypótló műfajnak – a film és a játék összeolvadásának – a jelenlegi újraélesztése 2015 körül kezdődött olyan címekkel, mint a Late Shift és a Her Story, és 2019-ben a Netflix Bandersnatch című filmjével turbózta fel. Most, hogy az olyan filmkészítők, mint Paul Raschid (aki BAFTA Skócia díjat nyert filmes munkájáért) az élőszereplős videojátékot szélesebb filmes és televíziós közönségre akarják kiterjeszteni, és a hagyományos horror-élménynél változatosabb műfajokat kínálnak, ez a hiánypótló műfaj újjáéledhet.

A The Gallery idén áprilisban jelenik meg PC-re, Nintendo Switch, Xbox és PlayStation konzolokra, iOS és Android platformokra, valamint az Egyesült Királyságban interaktív moziban. További információkért látogassatok el a www.aviaryfilms.co.uk és a www.paulraschid.com hivatalos honlapokra

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu