Phil Spencer szerint nem az új konzolok készletei miatt van hiány!

Az Xbox-vezér, Phil Spencer megcsavarta az eddig hallott gondolatmenetet (a koronavírus-világjárvány következtében nincs elegendő alkatrész, így a konzolokból is hiány van, és ezért nehézkes találni belőlük…).

 

Bár errefelé nem olyan nehéz PlayStation 5-öt vagy Xbox Seriest találni a boltok polcain, ebben nagy szerepe van annak, hogy hazánkban a havi nettó medián kereset (ami 224 ezer forint) nem sokkal magasabb a konzol áránál, így megélhetésre nem marad belőle utána. Ez tőlünk nyugatabbra nem így van, így telik ilyen termékre is, ebből fakadóan pedig az irántuk kimutatott kereset is nagyobb.

Phil Spencer a New York Timesnak adott interjújában azt mondta, hogy az Xbox-vezér miképp tartja biztonságban a csapatait, miközben a munkát is teljesítik. A videojátékos használat növekedése meglepetés volt nekik, így a pandémia ilyen módon történő mellékhatására a Microsoft nem volt felkészülve. 2020 márciusában, áprilisában elfogytak a konzoljaik, és ilyesmi április, május tájékán soha nem szokott bekövetkezni. Ekkora rés mutatkozott meg az igényben.

A hálózatok sem nagyon készültek fel ekkora ugrásra a felhasználók számában, és a csapatoknak a keresletre reagálniuk kellett. Spencer szerint még mindig ez történik egy bizonyos értelemben. Ha most egy új Xboxot vagy PlayStationt szeretnénk vásárolni, nem olyan egyszerű találni belőlük, és ez nem azért van, mert a kínálat a Microsoft és a Sony részéről kisebb, mint korábban, ugyanis annak mértékével nincs probléma. Spencer szerint a kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat, és ezért üresek a polcok.

Phil Spencer még kiemelte, hogy ha egymáshoz veti az Xbox Series páros rajt óta eltelt időszakát a korábbi három generációval, akkor bizony az Xbox Series X és az Xbox Series S jobban fogyott az elődöknél, és ezért a Microsoft feladata az, hogy a kínálatot a kereslettel egy szintre tudja hozni. A redmondiak viszont évek óta nem közölnek pontos eladási adatokat, de állítólag nyolc millión túl jár a két Xbox Series a 2020 novemberi megjelenése óta.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu