A World of Warcraft újabb fejlesztőt veszít: Johnny Cash 12 év után elhagyja a Blizzardot

Johnny Cash nem indokolta távozását, és arról sem beszélt, hogy mit fog csinálni a jövőben, de ígéretet tett arra, hogy később tájékoztatja a közösséget…

 

 

A többiek mellett, akik az elmúlt hónapokban már távoztak a cégtől, most Johnny Cash, a World of Warcraft fejlesztője és tervezője döntött úgy, hogy elhagyja a Blizzardot. Cash távozik a cégtől, 12 évnyi tapasztalatot hagyva maga mögött a cég falai között, hiszen gyakornokként kezdte, majd 2012-ben hivatalosan is felvették, később pedig vezető quest designer lett az MMORPG-n belül.

„Ez volt életem legnehezebb döntése” – Johnny Cash

Cash megemlíti, ez volt a legnehezebb döntés, amit valaha hozott. „Ma volt az utolsó napom a Blizzardnál” – írta a közösségi médiában. „Gyakornokként kezdtem 12 évvel ezelőtt, és sok csodálatos élményben volt részem sok tehetséges emberrel”. Cash rövid búcsúját azzal zárja, hogy hamarosan részleteket ígér a „következő kalandjáról”.

Cash számos, a World of Warcraftban jelen lévő funkcióért és mechanikáért felelős. Kezdve a pet harcrendszerrel, majd a Legion bővítményben további két szisztémával, az egykori fejlesztőt nagyra értékelik az MMORPG közösség körében, ahogy azt a Twitteren tett búcsúkommentárjából is észrevehetjük.

Az előbb említettek mellett Cash számos World of Warcraft-bővítmény, például a Warlords of Draenor, a Legion, a Battle for Azeroth és a Shadowlands különböző terveiért is felelős. Ezen kívül Cash az LMBTQ közösség szóvivőjeként szolgált a játékon belül, folyamatosan támogatva a szexuális befogadást és a sokszínűséget.

Nem tudni, legalábbis egyelőre, hogy Cash távozása összefüggésben van-e a Blizzard által néhány hónappal ezelőtt benyújtott és még ma is tartó zaklatásos üggyel. Miután egyre újabb perekkel kell szembenéznie, úgy tűnik, hogy a vállalat nehéz helyzetének nincs vége.

Végezetül, a közösség nevében hadd tegyem hozzá, hogy – híresebb névrokonát idézve -, Johnny Cash távozása mindannyiunk számára „Hurt”  (bocsánat)…

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu