Kivonulóban a PlayStation Now ajándékkártyák: érkezik a Game Pass Sony-s megfelelője?

A Sony Interactive Entertainment lassan eltünteti a boltokból a PlayStation Now szolgáltatás igénybe vételére alkalmas kártyáit, hogy egy általánosabb megoldás vegye át a helyüket.

 

A VentureBeat arról írt, hogy a Sony Interactive Entertainment az Egyesült Királyságban arra kérte a forgalmazókat, hogy január 21-ére távolítsák el a polcaikról a PlayStation Now előfizetéses ajándékkártyákat. A GAME, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb videojátékos forgalmazója egy rövid üzenetben a héten január 19-ét adta meg határidőként. Szerdán zárásra az összes, a vásárlási területen levő kártyákat, továbbá a digitális értékesítési felületen levőket el kell tüntetni a hétre tervezett kereskedelmi frissítéssel egy időben.

A PlayStation Now (ami úgy 21-22 ezer forintot kóstál egy évre) ugye az a szolgáltatás, ahol PlayStation 4-es, PlayStation 3-as és PlayStation 2-es játékokat játszhatunk a felhőből, és ritka közöttük a letölthető és helyileg futtatható megoldás. Ez a szolgáltatás különálló a PlayStation Plustól, így a Plusosoknak extrán kell fizetni a Now eléréséhez… de ez nagy eséllyel idén változni fog.

A Bloomberg még decemberben írt arról, hogy a Sony Interactive Entertainment egy új szolgáltatással készül. Ez kombinálná a PlayStation Plus és a PlayStation Now előfizetéseit, hogy akár a PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, és PlayStation Portable platformokból merítve sok játékhoz adjon hozzáférést a PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös címeken túl. A kártyák visszavonása pedig arra utal, hogy a Spartacus kódnéven futó szolgáltatás bejelentése nincsen messze. A site szerint tavasszal esedékes a rajt.

A Sony Interactive Entertainment szóvivője pedig elmondta a VentureBeatnak, hogy nemzetközileg maguk mögött hagyják a PlayStation Now ajándékkártyákat, hogy a jelenlegi PlayStation-kártyák felé tereljék a vásárlókat, ugyanis azokat a PlayStation Now szolgáltatásra is használni lehet. De át lehet látni a szitán: egyszerűsítik az egészet, hogy mindenre be lehessen a Sony platformján vetni a kártyákon levő kódokat, és ha csak egy kártyatípus van több árazási kategóriával a piacon, az adminisztrációs szempontból is könnyebb.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu