A PUBG növelte számait, mióta ingyen játszható, de jóval több kritikát is kapott

A legendás battle royale játék, a PUBG 670 000 felhasználóval ért el új csúcsot, miután megváltoztatta monetizációs modelljét.

 

 

A PUBG: Battlegrounds, a veterán battle royale még mindig a Steam legtöbbet játszott videójátékok listájának egyik állandó szereplője, de a nemrég megváltoztatott pénzügyi modellje miatt a játék számai az egekbe szöktek. A korábban PlayerUnknown’s Battlegrounds néven ismert játék 2021 végén jelentette be, hogy ingyenesen játszható modellre vált.

Pár napja a játék ingyenesen letölthető, és ez rengeteg játékost vonzott, az elmúlt 24 órában 670 000 fő volt a csúcs, ami duplája az elmúlt egy hónap törzsfelhasználói számának. A Niko Partners ismert elemzője, Daniel Ahmad osztotta meg a számokat, bár úgy tűnik, nem minden játékos örül az új harcostársak érkezésének.

A játékosok elítélik a csalók érkezését

Az elemző azt is megjegyezte, hogy tizenháromszorosára nőttek a játék felhasználóinak negatív értékelései. A panaszok, mint Ahmad rámutat, csaló játékosok jelenlétére utalnak, akiket a játék modelljének megváltozása felbátorított. Azok a játékosok, akik annak idején megvásárolták a játékot, egy speciális PUBG-emlékcsomagot kaptak, amely Battlegrounds Plusra frissítette a fiókjukat, exkluzív funkciókat, valamint különböző skineket, egy serpenyőt és egy kutyajegyet.

A PUBG: Battlegrounds új felhasználóinak hatalmas forgalmára akkor kerül sor, amikor a játék készítői, a Krafton, a kiváló Subnautica szülői, az Unknown Worlds megvásárlását követően új projektjeiket készítik elő. A népszerű battle royale PlayStationre és Xboxra is ingyenesen letölthető.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu