Xbox Series-mérföldkő: a konzol minden idők legjobb hónapját zárta az Egyesült Királyságban

Az Xbox Series-konzolok 2020-as megjelenése óta a legmagasabb eladásokkal ünnepelte a karácsonyt.

 

 

Ahogy minden gyártó, úgy az Xbox esetében is igaz: alkatrészhiány már tavaly óta komoly probléma. Phil Spencer kiadta becslését, miszerint az erőforráshiány még 2022-ben is jelen lesz, de ez nem akadályozza meg a közönséget abban, hogy izgatottan várják a legújabb konzolt. Elvégre a decemberi brit számok magukért beszélnek: Az Xbox sorozat minden idők legjobb hónapját élte az Egyesült Királyságban.

Amint arról a Gamesindustry a GfK adatai alapján beszámolt, decemberben 560 ezer konzolt adtak el, ez a szám az összes jelenlegi platformot tartalmazza. Konkrétan az Xbox Series-nek, a következő generációs konzolnak sikerült áttörnie az egymillió darabos határt az Egyesült Királyságban.

Habár a jelentés nem közöl konkrét számokat, azt állítja, hogy a 2021 novemberi eredményekhez képest 108%-kal nőtt az Xbox Series forgalmazása, ami megismétli a nagy keresletet, amiről Phil Spencer beszélt.

A többi eszközt tekintve a Nintendo Switch a sikeres novembert követően tovább erősíti vezető pozícióját, az év utolsó hónapjában 6%-kal nőttek az eladások. A Sony esetében harmadik helyen áll 28%-os növekedéssel, aminek köszönhetően a konzol az eddigi második legjobb hónapját tudhatja magáénak az Egyesült Királyságban, hiszen a legmagasabb eladásszámot a PS5 2020-as megjelenéskor érte el.

Mi a helyzet a játékokkal? A FIFA 22 és a Call of Duty: Vanguard ismét a buli sztárjai voltak, de a GTA V sem sokkal maradt le a Top 20-ban. A legnépszerűbb játékok listáján viszont az F1 2021 a negyedik helyet foglalja el, amelyet a Just Dance 2022 és a Spider-Man: Miles Morales követ. Ezen túl, és mint ilyenkor mindig, továbbra is olyan címeket találunk, mint a Mario Kart 8: Deluxe vagy a Pokémon Diamond és Pearl sikeres remake-jei, amelyek megjelenésük óta nem hagyták el a listákat. Az alábbiakban az Egyesült Királyságban decemberben a 20 legkelendőbb játék listája következik.

Legkelendőbb játékok az Egyesült Királyságban:

  1. FIFA 22 (EA)
  2. Call of Duty: Vanguard (Activision Blizzard)
  3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  4. F1 2021 (Codemasters)
  5. Just Dance 2022 (Ubisoft)
  6. Spider-Man: Miles Morales (Sony)
  7. Battlefield 2042 (EA)
  8. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  9. Pokémon Shiny Diamond (Nintendo)*
  10. Far Cry 6 (Ubisoft)
  11. Marvel’s Guardians of the Galaxy (Square Enix)
  12. Minecraft: Nintendo Switch Edition (Mojang/Nintendo)
  13. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  14. Riders Republic (Ubisoft)
  15. New Horizons (Nintendo)*
  16. Pokémon Shimmering Pearl (Nintendo)*
  17. Mortal Kombat 11 (Warner Bros)
  18. Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)
  19. LEGO Harry Potter Collection (Warner Bros)
  20. Grand Theft Auto: The Trilogy Definitive Edition (Rockstar)

 

*Digitális értékesítésről nincsenek adatok

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu