Az Xbox Series megszilárdítja pozícióját az Egyesült Királyságban, elérte az egymillió eladott készüléket

Hivatalos források megerősítik az információt, így tizenhárom hónap kellett ahhoz, hogy az Xbox Series elérje az első egymillió eladott konzolt az Egyesült Királyságban

 

Az Xbox Series, a Microsoft következő generációs konzolja átlépte az első egymillió eladott konzolszámot az Egyesült Királyságban. A GamesIndustry legfrissebb havi jelentése, amelyet a GfK ügynökség szolgáltatott, ezt a tavaly decemberig tartó időszakot felölelő adatot hozza előre. Az Xbox X sorozatú és Xbox S sorozatú konzolcsaládnak tizenhárom hónapra volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a mérföldkövet.

Míg tavaly decemberben a Nintendo Switch volt a legkelendőbb konzol – jelenleg ez a legnépszerűbb platform az Egyesült Királyságban -, addig a karácsonyi hónapban az Xbox Series volt a második legkelendőbb platform, megelőzve a PlayStation 5-öt. Különösen az Xbox X Series és az Xbox Series S sorozat kombinált eladásai örvendeztek decemberben 108%-os növekedésnek 2021 novemberéhez képest.

A PS5 szintén javított decemberben, de nem ilyen mértékben; konkrétan 28%-kal havi szinten. Ez a Sony új konzoljának második legjobb hónapja, csak az eredeti megjelenési hónap, 2020 novembere mögött. Érdemes megjegyezni, hogy a PlayStation 5 tavaly szeptemberben, 2021-ben érte el az 1 millió darabot az Egyesült Királyságban; három hónappal korábban (vagy gyorsabban), mint az Xbox sorozat és bármelyik korábbi PlayStation konzol.

 

 

Összességében az Egyesült Királyságban 2021 decemberének teljes hónapja alatt 560 000 konzolt sikerült eladni, annak ellenére, hogy az Xbox Series és a PS5 nem volt látható a boltokban, mivel online azonnal elfogynak, amint az új készletről értesítik őket.

A készlethiány és az ellátási lánc problémái, különösen a chiphiány, különösen a PlayStation 5-öt és az Xbox X-szériát sújtják. Mindkét platform nem tudja kielégíteni a keresletet. Bár az Xbox-főnök Phil Spencer a hét elején arról számolt be, hogy az Xbox Series rekordsebességgel fogy a márka számára, hiszen még soha nem adtak el ennyi Xboxot ugyanebben az időszakban, elismerte, hogy a kereslet példátlan, a kínálat pedig elmarad attól, amit jelenleg képesek szállítani.

Forrás: as

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu