A Crytek kikényszeríti a Crysis Remastered Photo Mode Mod Patreon által támogatott leállítását

A Crytek szerint a modok pénzzé tétele ellenkezik az EULA-val

 

Az Unreal Universal Unlocker egy Frans „Otis_Inf” Bouma által készített mod, amely az Unreal Engine 4 játékok hosszú listájához egy erőteljes fényképezési módot hoz. Ez egy igazán lenyűgöző szoftver, amely lehetővé teszi a játékfotósok számára, hogy a hagyományos képernyőfotókon messze túlmutató képeket készítsenek. Tavaly hasonló külön modokat készített a Crysis Remastered 2 és 3 számára, amelyeket (az UUU legújabb verziójával együtt) a Patreonján keresztül kínált. De ezek a Crysis modok már nem elérhetőek: A Crytek megkérte Boumát, hogy távolítsa el őket.

Az eltávolítási kérés a Crytek PR-menedzserétől, Adam Grinselltől érkezett, aki közölte Boumával, hogy a két játék EULA-ja nem engedélyezi a módosításokat. Ennek megfelelően Grinsell arra kérte Boumát, hogy „távolítsa el a modokat a Patreon oldaláról, és bárhonnan máshonnan, ahol azok elérhetőségét jelzik”. Arra is figyelmeztetett, hogy ha hét napon belül nem távolítják el őket, az ügyet a Crytek jogi osztálya elé utalja.

Bouma válaszolt, rámutatva, hogy a mod teljes egészében az ő saját kódján alapul, és semmilyen formában nem használja a Crytek tulajdonában lévő eszközöket. És itt kezdtek zavarossá válni a dolgok: Grinsell azt válaszolta, hogy „a fő probléma a szoftverrel az, hogy monetizált, ezért kérjük, hogy távolítsa el a fizetős falat”, utalva arra, hogy a Crysis Remastered fotómód modjai csak a Patreon előfizetők számára elérhetőek, havi 6,50 és 63,50 dollár közötti áron.

A vita végül a Reddit figyelmét is felkeltette, aminek hatására a Crytek bocsánatot kért a helyzet rossz kezelése miatt. „Az eredeti poszt félreértéshez vezetett, és ezért elnézést kértünk a moddertől” – írta a Crytek PR menedzsere, Utku Çakır. „Nagyra értékeljük a közösségtől kapott támogatást, de ezt a szerzői jogaink védelmével is egyensúlyban kell tartanunk. Nehéz lehet megtalálni az egyensúlyt, és utólag belegondolva, másképp kellett volna megközelítenünk a helyzetet”.”

A bocsánatkérés ellenére a Crytek alapvető álláspontja változatlan maradt: ragaszkodott ahhoz, hogy Bouma vagy mindenkinek adja oda a Crysis Remastered fotómód modjait, vagy teljesen távolítsa el azokat. Mivel nem maradt más választása, Bouma az utóbbi mellett döntött.

„Mivel nincs időm és energiám harcolni velük emiatt, ráadásul az eszközök készenlétben tartása csak előnyös lenne számukra, mivel az emberek képeket posztolnának a játékukról a közösségi médiában és más oldalakon, úgy döntöttem, hogy kiveszem az eszközöket. és nem teszem újra nyilvánossá őket” – írta a Patreonon. „Tudom, hogy ez fáj azoknak, akik szeretnék használni az eszközöket a Crysis 2 és Crysis 3 remasteredben. Tőlük elnézést kérek. Több mint egy hetet dolgoztam ezeken az eszközökön, és szeretném megtartani őket, de ha így teszek, azzal csak a Crytek hasznára válok, ezért eltűntek.”

Ahogy az várható volt, Bouma azt is elmondta, hogy a jövőben nem fog más Crytek-játékok fotómódjának módosításán dolgozni.

Forrás: zephyrnet

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu