A PUBG fejlesztője beperli a Free Fire-t és az azt befogadó alkalmazásboltokat

Ez a második alkalom, hogy a PUBG fejlesztője, a Krafton jogi lépéseket tesz a Garena Online ellen a szellemi tulajdon állítólagos megsértése miatt

 

A videojáték-iparban gyakran előfordul, hogy ha egy adott játék nagyon sikeres, akkor annak kirívó másolatai születnek. Sokszor megtörtént ez olyan Nintendo címekkel, mint a Super Smash Bros vagy a Mario Kart, amelyeknek klónjai vannak. A PUBG azonban, mint a népszerű battle royale műfajnak utat adó cím, sok más játék számára inspiráló forrás volt, van és lesz.

De hogy az inspiráció mikor fordul át plágiumba vagy másolásba, az már más kérdés, és ezt a PUBG Mobile-t fejlesztő Krafton is így látja, amely pert indított a Garena Online ellen a szerzői jogvédelem megsértése miatt. A Garena Online mellett a Google és az Apple is érintett a perben, mivel a vitatott játék, a Free Fire-t támogatják saját boltjaikban.

Korábban, 2017-ben a Krafton beperelte a Garena Online-t Szingapúrban, amiért az a PUBG Mobile-hoz meglehetősen hasonló Free Fire: Battlegrounds játékot árult. De míg akkor megegyeztek, a Krafton most ismét beperelte a Garenát a Free Fire miatt, de ezúttal az Egyesült Államokban.

A Krafton beadványában azzal érvel, hogy a 2017-es egyezség után a Garena azonnal folytatta a Free Fire értékesítését mind a Google Playen, mind az Apple App Store-ban anélkül, hogy bármilyen licencszerződéssel rendelkezett volna a játék tartalmának felhasználására. Ezt követően a Garena tavaly szeptemberben egy másik Battle Royale játékot kezdett el árulni Free Fire Max néven. „A Garena több százmillió dollárt keresett a jogsértő alkalmazások globális értékesítéséből” – mondta a PUBG Mobile fejlesztője, aki a Google-t és az Apple-t is felelősségre vonta.

Mint említettük, számos olyan eset van, amikor a klónozott játékok megsértik a szellemi tulajdont. A közelmúltban a Wordle és az Apple volt az egyik eset, amelyben utóbbi úgy döntött, hogy eltávolít minden másolatot a digitális boltjából.

Forrás: latercera

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu