Két éven belül érkezik a GTA VI? A Take-Two előrejelzései felvetik az elemzők gyanúját

A kiadó komoly növekedést tervez a 2024-es pénzügyi évre, amit csak egy jelentős Rockstar-projekttel, például a GTA VI-tal tudna elérni.

 

 

2013 óta nem kaptunk új számozott részt a GTA-sagából. A játékosok már régóta várják a Grand Theft Auto VI hivatalos bejelentését, amiről még mindig nem tudunk semmi pontosat, pedig a Rockstarnak már most is fejlesztenie kellene, tekintve, hogy az ilyen jellegű projektek hosszú időt vesznek igénybe.

Több iparági forrás is felhívta a figyelmet arra, hogy a GTA VI még jó ideig várat magára, ami érthető, hiszen még hivatalos megerősítést sem kaptunk a létezéséről. Egy friss elemzés szerint azonban 2024 előtt érkezhet, tekintve a kiadó Take-Two terveit.

Konkrétan a vállalat előrejelzései 14%-os növekedést vesznek figyelembe a 2024-es pénzügyi év végéig, ami a 2023. április 1. és 2024. március 31. közötti tizenkét hónapot foglalja magában. Az Axios elemzői nyíltan beszélnek arról, hogy a hatodik számozott rész közelebb érkezik ehhez az időszakhoz, mivel csak így lehetne teljesíteni az ilyen magas előrejelzéseket.

Hasonló precedensre van példa a GTA V esetében is

Doug Creutz, a Cowen elemzője ezt a növekedést fordította le a számok nyelvére, és 9 milliárd dolláros játékkal kapcsolatos tranzakciókról beszél. Emlékeztet arra is, hogy a Take-Two a Grand Theft Auto V megjelenését is megcélozta a pénzügyi céljaival, egy 2012-től 2013-ig tartó ablakban, abban az évben, amikor a játék végül a boltokba került. Van tehát precedens, ami ezt a nézetet erősíti, bár hozzá kell tennünk, hogy ez nem valamiféle hivatalos információ vagy kiszivárogtatás, csupán iparági szakértők elemzése.

Egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a Rockstar a GTA V márciusban megjelenő next-gen verziójának érkezésére készül, miközben a Grand Theft Auto Online rendszeres frissítésével fenntartja a sikert. A játék online módja 2021 végén kapott egy The Contract nevű bővítést, amely olyan nemzetközi zenei előadókat hoz a játékba, mint Rosalia és Dr. Dre.

Forrás: Axios

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu