A SEGA új védjegyet jegyeztet be Japánban az NFT-k számára

A SEGA tudatta, hogy az üzlet jövője nagyban függ a játékosok reakciójától

 

NFT itt, NFT ott. Egy ideje már a videojáték-gyártó cégek is csatlakoztak a blockchain technology iránti őrülethez, amellyel úgynevezett nem-fungible tokeneket kívánnak értékesíteni. Míg a Square Enix már korábban kinyilvánította, hogy érdekli a technológiában való elmélyülés, addig a Ubisoft rögtön beleugrott a saját termékeivel. Most pedig a SEGA jegyeztette be Japánban a SEGA NFT védjegyet. Az információk szerint erre 2021 decemberében került sor.

A SEGA már korábban jelezte, hogy érdekli a piacra lépés. Haruki Satomi vezérigazgató azonban elismerte a játékostársadalom negatív hozzáállását. „Az NFT-vel különböző dolgokat szeretnénk kipróbálni, és már elkezdtük megvizsgálni” – mondta. Saját bevallása szerint még semmi sem dőlt el.

Az elnök áttekintette a jelenlegi helyzetet, és kifejtette, hogy világszerte sok bejelentés érkezett az NFT-ről, de vannak olyan felhasználók, akik negatívan reagálnak. Ezért a cél az, hogy „gondosan értékeljék” az ilyen jellegű reakciókat mérséklő módszereket, miközben vizsgálják, hogy a felhasználók elfogadják-e a technológiát. „Akkor fogunk továbblépni az NFT-kkel, ha azok segítenek teljesíteni a filozófiánkat: folyamatosan alkotni és magával ragadni a játékost”.

Satomi rámutatott, hogy ha a közösség az NFT-t kizárólag pénzkereseti forrásként fogja fel, akkor inkább nem haladnak tovább a terveikkel. Vajon kérni fogják a visszajelzéseket, vagy szerencsét próbálnak? Jelenleg nem részletezték, hogyan fogják ezt csinálni, vagy hogy végül zöld utat adnak-e az ilyen irányú projekteknek.

Amikor a Stalker 2 részletezte az NFT útitervét, a játékosok olyan negatívan reagáltak, hogy a stúdió alig néhány órával a bejelentés után kénytelen volt visszalépni. A Ubisoft Quartz esetében még a fejlesztők is megkérdőjelezték a blockchain technology módját, bár a francia cég továbbra is erre fog törekedni.

Forrás: as

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu