Újabb illető az NFT-k oldalán, a rajongók pedig nem vették jó néven!

Ezúttal nem egy játékot fejlesztő stúdióról van szó (GSC Game World; ők a decemberre halasztott S.T.A.L.K.E.R. 2-ből kivették a kritikák miatt), és nem is egy kiadóról, hanem egy szinkronhang az, aki támogatólag lépett fel az NFT-k mellett.

 

Troy Baker ezt írta a Twitteren: „Partnere leszek a Voiceverse NFT-nek, hogy közösen találjunk utat arral, hogy az új alkotóknak új eszközöket hozzunk el új dolgok létrehozására, és hogy mindenkinek esélyt adhassunk az általuk alkotott IP-k tulajdonlására és az ebbe való befektetésre. Mindannyiunknak van egy története, amit elmesélhetünk. Utálhatsz, vagy alkothatsz.” Baker a játékiparban az egyik leggyakrabban felbukkanó szinkron. Két példa elég: Joel – The Last of Us, Nathan Drake – Uncharted…

A fogadtatás? Negatív. Az Obsidiantól Josh Sawyer azt írta lefitymálóan, hogy semmi köze nincs ennek az új IP-k tulajdonlásához, és inkább egy spekulatív assetosztályhoz kötödik az egész. Egy rajongó kimondta, hogy régóta Baker kedvelője volt, és miatta kezdett a szinkronszakmával foglalkozni. Nem tudja elhinni, hogy Baker ilyesmire vállalkozik, figyelembe véve azt is, hogy ez mekkora kárt okoz a Földnek. Szerinte ezzel nem alkotni lehet, hanem inkább rombolni.

A VoiceverseNFT kifejtette, hogy a Voice NFTk miért eltérőek a képektől, ugyanis ezek hangalapúak. Korlátlan, örökös hozzáférést kapunk a mesterséges intelligencia hangjához, amit az adott NFT képvisel. Ha van egy Voice NFT-nk, akkor bármilyen hangos tartalmat alkothatunk és az IP birtoklási joga is a miénk. Testreszabott hangoskönyvek, YouTube-videók, online előadások, podcastek jöhetnek létre a kedvenc hangunkkal, miközben a legális háttérrel nem kell foglalkozni, továbbá professzionális hangokhoz lehet korlátozott erőforrásokkal hozzáférni. A Voiceverse egy környezetbarátabb mainnet megoldáshoz akar nyúlni (élő, független blockchain saját cryptovalutával vagy tokenekkel).

A negatív reakciók miatt Baker a Twitteren kifejezte, hogy megköszönte mindenkinek a véleményét, mert volt min gondolkodnia. Csak el akarja mesélni a történetét, és reméli, hogy segíthet másoknak ebben. Néha ez működik, néha nem, és hálás azoknak, akik szenvedélyesek a hozzáállásukkal kapcsolatban, ha ezt ki is tudják fejezni. A gyűlölet/alkotó részt kicsit gonosznak tekinti, és emiatt bocsánatot kért

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu