Íme, ők voltak a videójáték-ipar legjobban fizetett vezérigazgatói 2020-ban

Bobby Kotick egy a videójáték-iparággal foglalkozó jelentés szerint egymagában annyit keresett, mint az Activision Blizzard 1560 alkalmazottja összesen…

 

 

Az Activision Blizzardnál nemrég kirobbant botrányszéria miatt ismét reflektorfénybe került a nagy videójátékos cégek vezérigazgatóinak alakja, és ez a keresetükre is vonatkozik. Ezzel kapcsolatban tegnap jelent meg egy jelentés, amely felsorolja azokat a vezérigazgatókat, akik 2020-ban, a világjárvány első évében a legtöbbet kerestek.

Video Games Chronicle (VGC) beszámolója alapján ez a Games One által végzett kutatómunka, amelyet a különböző cégek cégarchívumainak vizsgálatán keresztül folytattak le, figyelembe veszi az érintettek fizetését, bónuszokat, részvényeket és egyéb juttatásokat.

A Games One szerint 2020-ban Robert Antokol, a Playtika vezetője volt a legjobban kereső vezérigazgatója volt az iparágnak, 372 millió dollárral. Meg kell jegyezni, hogy a Playtika elsősorban a mobilkaszinóról és a nyerőgépes alkalmazásokról ismert, így…

…valójában Bobby Kotick, az Activision Blizzard kétes hírű vezérigazgató kereste a legtöbbet 2020-ban, összesen 154,6 millió dollárt, ami annyi, mint a fejlesztő 1560 alkalmazottjának átlagfizetése.

Ők voltak tehát a legjobban fizetett videojáték-ipari vezérigazgatók 2020-ban:

Az alábbiakban a legtöbbet keresők top 10-es listáját olvashatjátok, olyan, valószínűleg sokak számára ismerős nevekkel, mint Andrew Wilson (EA) és Strauss Zelnick (Take-Two). A 40 legjobban fizetett vezető között van még Yosuke Matsuda (Square Enix), Yves Guillemot (Ubisoft) vagy Marcin Iwinski és Adam Kicinski a CD Projekt RED-től.

  1. Robert Antokol (Playtika) – 372 millió USD
  2. Bobby Kotick (Activision Blizzard) – 154,6 millió dollár
  3. Andrew Paradise (Skillz) – 103,3 millió dollár
  4. Andrew Wilson (EA) – 34,7 millió dollár
  5. Frank Gibeau (Zynga) – 32,7 millió dollár
  6. John Riccitiello (Unity) – 22 millió dollár
  7. Strauss Zelnick (Take-Two) – 18,1 millió dollár
  8. Taek-Jin Kim (NCsoft) – 15,6 millió dollár
  9. Min-Liang Tan (Razer) – 10,4 millió dollár
  10. Debbie Bestwick (Team17) – 10,2 millió dollár

 

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu