A BioShock alkotója, Ken Levine úgy gondolja, hogy a videojáték-fejlesztés során eldobható anyagok luxusnak számítanak

Ken Levine nemrég kritikával szembesült a munkatársai részéről a látszólagos döntésképtelenségi problémák miatt

 

Az év az iparágban erős vádakkal indult Ken Levine-t ért vádakkal. A BioShock és a klasszikus System Shock 2 atyja kemény kritikával szembesült a jelenlegi stúdiója, a Ghost Story Games dolgozóitól, ahol a volt alkalmazottak arról beszéltek, hogy Levine hirtelen változtatásokat eszközölt az ötletein, ami miatt olyan anyagokat dobtak ki, amelyeken sokan hónapokig dolgoztak.

A legendás kreatív az Eurogamer által megosztott Arcade Attack podcastben beszélt a Thief kapcsán szerzett tapasztalatairól: The Dark Projectről és arról, hogy a fejlesztők folyamatosan küzdenek azért, hogy ne dobják el a munkájukat. „Íróként van egy mondás: az írás újraírás. És a játékiparban luxus, hogy ezt megtehetjük” – mondta Levine.

Én elég szerencsés voltam ahhoz, hogy ezt a luxust élvezhessem, és azt hiszem, részben azért jó a munkám, mert képes voltam azt mondani, hogy nem, ez nem működik, dobd el, és lépj tovább.” Ennek ellenére Levine azt mondta, megérti, hogy ez a döntésképtelenség problémájának tűnik, de bevallotta, hogy nem ismer más munkamódszert.

Levine a podcastben utalt arra, hogy a Ghost Story Gamesnél közel nyolc éve készülő új játékából semmit sem mutatott, és kifejtette, hogy bár megérti a rajongók vágyát, akik már régóta várják az újdonságokat, ő inkább nem mutat semmit, amíg a projekt nincs nagyon előrehaladott állapotban, nehogy olyasmit mutasson, ami végül kikerül a játékból – ez volt az egyik kritika, amit a Bioshock Infinite kapcsán kapott.

Alig néhány napja Ken Levine már beszélt új játékának fejlesztéséről és arról, hogy mikor láthatjuk először, biztosítva, hogy a játékosok inkább azt szeretnék tudni, hogy végül mit találnak majd, és ezt csak úgy tudja biztosítani, ha a megjelenés közelében mutatja be a játékot. Sajnos nem Ken Levine az egyetlen kreatív, aki rémálomszerű fejleményekkel szembesült már a videojátékaival kapcsolatban. Nem ez az első alkalom, hogy Ken Levine komoly kritikákkal szembesül. Ha érdekel, itt olvashatsz róla bővebben.

Forrás: puttana

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu