A Konami debütált az NFT-piacon: több mint 160 ezer dollárt keresett Castlevania műalkotásaival a cég

Az eredeti Castlevaniából származó Drakula kastélyát mintázó alkotás volt a legmagasabb árú darab a sorozatban.

 

 

A Konami már megtartotta első NFT-árverését, méghozzá stílusosan. Néhány hete tudtuk meg, hogy a japán cég a Castlevania 35. évfordulója alkalmából belép a kriptoművészeti piacra. A gyűjtemény a Konami Memorial NFT nevet kapta, és a Castlevania-sorozat 14 darabjából állt össze.

Az árverésre tegnap került sor, és ahogy azt a VGC megosztotta, összesen 162 ezer dollárt hozott a konyhára. A teljes gyűjteményt az OpenSea platformon keresztül értékesítették, darabonként átlagosan 12 000 dollár körüli értékkel. A legmagasabb árat egy, az eredeti játék egyik térképén alapuló darab érte el, 26 539 dollárért.

 

 

 

 

A Drakula kastélya térkép 26 539 dollárért kelt el

A többi eladott tétel között szerepelt egy háromperces videó a különböző Castlevania-játékokról, ami 17 500 dollárt ért, illetve egy Circle of the Moon című játékon alapuló műalkotás is 17 000 dollár fölé került. A műveket árverésre bocsátó platform minden egyes tranzakció után 2,5% jutalékot tesz zsebre, így a Konami több mint 157 000 dolláros debütáló nyereséget könyvelhet el.

A Castlevania Memorial NFT csak az első a Konami tervezett NFT-projektjei közül, és a siker után ne lepődjünk meg, ha újabb aukciókkal tér vissza. Ami a játékokat illeti, a Konami a sorozat Game Boy Advance-ra készült Castlevania Advance Collection című remek összeállítással egészítette ki a jubileumi évfordulóját.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu