A Keresztapa 3 olasz kastélya 7 millió dollárért eladó

MOZI HÍREK – Az eredeti szicíliai kastélyt, amelyet Coppola A Keresztapa III című filmjének helyszínéül használtak,  7 millió dollárért árulja a Sotheby’s Realty

 

A Keresztapa: A harmadik rész 1990 karácsonyán került a mozikba, 16 évvel a legendás trilógia előző része után, amely az eredeti, 1972-es maffiaklasszikussal kezdődött. Francis Ford Coppola visszatért a harmadik rész rendezőjeként, és bár a filmet a közönség nem fogadta túl jól, mégis 7 Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film és a legjobb rendező díjára, bár egyiket sem nyerte meg, a két elődje igen.

A Keresztapa: Part III. részből származik az ikonikus mondat: „amikor már azt hittem, hogy kint vagyok, visszahúznak”. A filmben az idősebb Michael Corleone (Al Pacino) családi problémákkal  és bűntudattal küzd, amiért megölte a bátyját. Miközben megpróbálja helyrehozni tönkrement házasságát és a gyermekeitől való elhidegülését, megpróbál utódot találni, hogy egyszer s mindenkorra kiszállhasson a szervezett bűnözésből.

MOVIE NEWS - The original Sicilian castle that was used as a location in Coppola's The Godfather: Part III is on sale at Sotheby's Realty for $7 million

Ezen a héten új hirdetési lista jelent meg a Sotheby’s Realty oldalán, amely egy gyönyörű szicíliai kastély eladását hirdeti. Bár nincs a listán, feltehetően azért, mert a Sotheby’s fő célközönsége nem feltétlenül a filmrajongók közé tartozik, valójában ez az a helyszín, amelyet a Keresztapa harmadik  filmjében használtak, bár a korszak más filmjeiben is szerepelt, többek között az 1969-es That Splendid Novemberben.

A kastélyt 6 millió euróért árulják, ami átszámítva körülbelül 7 millió dollár (valamivel több mint 5,750 millió chilei peso).

MOVIE NEWS - The original Sicilian castle that was used as a location in Coppola's The Godfather: Part III is on sale at Sotheby's Realty for $7 million

A hirdetési lista számos specifikációt tartalmaz a mesés ingatlanról. A kastélyban 22 hálószoba van, bár csak nyolc fürdőszobával rendelkezik. Ennek oka lehet, hogy 1800-ban épült, mielőtt a folyóvíz általános szolgáltatás volt. Maga a ház 4000 négyzetméteres, és egy 8500 négyzetméteres telken áll.

MOVIE NEWS - The original Sicilian castle that was used as a location in Coppola's The Godfather: Part III is on sale at Sotheby's Realty for $7 million

Mindig szórakoztató látni, hogy klasszikus filmes ingatlanok kerülnek a piacra. Az egyik legfrissebb példa a Keresztapa kastélya előtt a Rémálom az Elm utcában című film háza, amely a 2021-es halloweenkor zárta be kapuit.

A gyakoribb modern trend azonban az, hogy az ilyen helyek tulajdonosai inkább az Airbnb-n listázzák őket exkluzív, különleges eseményekre, mintsem hogy azonnal eladják az ingatlanokat. Ez a közelmúltban több hely esetében is így történt, köztük a Ridley Scott-féle Gucci Házban szereplő olasz villa és az eredeti Stu Macher-ház az 1996-os Sikolyból. De akár megvásároljuk, akár meglátogatjuk, mindig nagyszerű érzés belépni a filmtörténelem egy darabkájába.

Forrás: goodshow

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu