A Ubisoft új VR-játékot készít, amely a Notre Dame-i tűzvészbe vezet [VIDEO]

A játék része a Notre Dame On Fire című dokumentumfilmnek, amely a Jean-Jacques Annaud által rendezett párizsi drámáról szól

2019-ben a Notre-Dame-székesegyházban katasztrofális tűzvész pusztított, amely a világ egyik leghíresebb épületének nagy részét elpusztította, amely az Eiffel-torony mellett Párizs városának és magának Franciaországnak a fő látványossága. A videojátékokban az Assassin’s Creed Unityben részletesen megnézhettük, és maga a fejlesztő is felajánlotta, hogy egy virtuális túrán megcsodálhatjuk az építészet részleteit.

De úgy tűnik, hogy az a tény, hogy a Ubisoft ilyen hűen rekonstruálta a katedrálist a videojátékokban, más médiumokat is arra késztetett, hogy továbbra is érdeklődjenek a munkája iránt. Mint a Variety bejelentette, a francia cég együttműködik a Notre Dame On Fire című dokumentumfilmmel, amelynek célja a közel három évvel ezelőtti, az események helyszínén történt megrázó pillanatok újraélése.

A Ubisoft egy virtuális valóság élményt készít a projekthez, amelyet Jean-Jacques Annaud rendez. Az egyórás élményben egy tűzoltó bőrébe bújhatunk majd, és mintha egy kirakós játékban kellene együttműködnünk a többi kollégával, hogy megmeneküljünk a lángok elől. „A játék lényege, hogy a katedrálison keresztül megkeressük az ereklyéket és leküzdjük a tüzet, megmentve a Notre Dame-ot, mielőtt lejár az idő” – mondta Deborah Papiernik, a Ubisoft stratégiai partnerségekért felelős munkatársa.

Egyelőre nincsenek hivatalos képeink, és azt sem tudjuk, hogy a játék önállóan is kapható lesz-e. A márciusban megjelenő dokudrámához csak egy teaser trailer áll rendelkezésünkre, amit ebben a hírben láthattok. A katasztrófa idején a felhasználók a Ubisoft párizsi kézbesítésén keresztül tisztelegtek az emlékműnél, maga a cég pedig 500 ezer dollárt adományozott és elajándékozta a játékot egy szolidaritási kezdeményezés keretében, amit a játékostársadalom nagy tapssal fogadott.

Forrás: hobbyconsolas

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu