Bővülő visszamenőleges támogatás? PS3-as játékok a PlayStation 5 PS Store-ján

A Sony valamire készülhet, máskülönben a kettővel korábbi generációban megjelent játékok nem bukkannának fel a PlayStation 5 PlayStation Store-jában.

 

Ha egy PlayStation 3-as játékot vizslatunk meg a 2020 novembere óta kapható konzol PlayStation Store-jában, akkor például a Dead or Alive 5 esetében nem a PlayStation Now verzió felé mutat a listázás, hanem árcímke bukkan fel alatta. Más példa is felbukkant erre, így a Prince of Persia: The Forgotten Sands, a Prince of Persia: The Two Thrones, vagy a Bejeweled esetében is fizetési lehetőséget kínál a Sony.

Vagy esetleg kínálhat, ugyanis jelenleg nincs mód valóban PlayStation 3-as játékokat vásárolni a PlayStation 5-ös Store-ról. Tovább csavarja a már így is kacifántos történetet a PlayStation Now streamelő szolgáltatás: ez ugyanis Európában nem teszi elérhetővé a Dead or Alive 5 PS3-as verzióját, így trükközés (VPN, régióállítás…) nélkül nincs mód a verekedős játék streamelésére.

Ez az időzítés pedig gyanús, ugyanis nemrég felbukkant egy szabadalom Mark Cerny-től, aki a PlayStation 4, a PlayStation Vita és a PlayStation 5 belső tervezője. (A két Knack a PlayStation 4-en szintén az ő alkotása.) A szabadalma a visszamenőleges támogatásról szólt, ahol imitálják (angol kifejezéssel élve spoofolják) a régebbi konzolok órajelét és a frekvencia változásait kifinomultak lekövetik. Ez pedig arra utalhat, hogy a Sony végre kitalálta, miképp lehet a PlayStation 4-en „túl” támogatni a játékokat, ami ugye a PlayStation 5 súlyos hiányossága az Xbox Seriesszel szemben…

Ezzel pedig gondolhatunk a Spartacus kódnevű, pletykált szolgáltatásra, ami a(z Xbox) Game Pass riválisa lehet. Az első kategóriájú előfizetés a jelenlegi PlayStation Plusnak felelne meg (online multiplayer, havi ingyenes játékok), a második egy nagyobb katalógushoz adna hozzáférést (PlayStation Plus Collection, csak tágabb értelemben?), míg a harmadik hosszabb demókat, játékstreamelést (=PlayStation Now), illetve PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s játékokat is elérhetővé tenne.

Valami mindenesetre gyanús a Sony környékén. A Spartacus a pletykák szerint tavasszal rajtol el

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu