Phil Spencer szerint jó, ha a Sony Game Pass-riválist indít

A Microsoft (akik az év atombombáját ledobva felvásárolták az Activision Blizzardot egyik vezéregyénisége szerint a játékiparnak jót tenne, ha az Xbox Game Pass mellé lenne a piacon egy hasonló üzleti modell a Sony-tól.

 

Mostanában pletyka szintjén már megemlítettük mi is, hogy a PlayStation háza táján valami gyanúsan készül, hogy a PlayStation előfizetéses szolgáltatásai áramvonalasítva, több szintre bontva támadjon tavasztól. A jelenleg Spartacus kódnéven ismert szolgáltatás így PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s címeket is elérhetővé tehet, de a PS3-as játékok esetében egy tweet szerint egy bug miatt bukkantak azok fel a PlayStation 5 PlayStation Store-ján.

Spencer a témáról azt nyilatkozta az IGN-nek, hogy ő nem akar úgy hangzani, mint aki ki tudta silabizálni az előfizetéses szolgáltatást, de szerinte az a jó válasz, ha a fogyasztóknak lehetővé teszik az általuk kívánt játékok elérhetőségét, és rájuk kell bízni, hogy miképp építik fel a játékkönyvtárukat. Mindeközben a transzparencia, az átláthatóság is nagyon fontos a terveikkel kapcsolatban (PC, cross-gen pl.). Amikor azt hallja, hogy mások is a Game Passhoz hasonló dolgot valósítanak meg, esetleg PC-s portokról van szó, neki ez logikusnak hangzik, hiszen számára ez a helyes válasz.

Spencer szerint elkerülhetetlen, ha valami sikeres, akkor mások is átveszik az ötletet, és itt ugye a Sony átvehette az Xboxtól a Game Pass koncepcióját. Ezért szerinte az innovációra, a versengésre kellene koncentrálni, mert amivel ők foglalkoznak most, az előnynek tekinthető a piacon. Nem arról van szó, hogy ha valaki megteremtett valamit, akkor mások nem próbálkozhatnak azon a téren, hanem valóban alkotni kell. Ezzel energiát szereznek a következő megteremtendő dologhoz. Úgy látja az Xbox-vezér, hogy jó játékokat kell kihozni (PC-re is, nem csak konzolra és felhőre), és megjelenésüktől kezdve előfizetés révén is elérhetővé kell tenni azokat. Ezt várja el a Sony-tól is.

Mi is, ne tagadjuk: remélhetőleg a Sony nemsokára be fogja jelenteni a Game Pass-vetélytársat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu