Willem Dafoe lehetne Joaquin Phoenix tökéletes ellenfele a Joker 2-ben

MOZI HÍREK – Willem Dafoe bevallotta, hogy fantáziált arról, Joaquin Phoenix filmjének folytatásában esetleg egy Joker-imposztort alakítana.

 

 

Willem Dafoe szívesen szerepelne egy Joker-filmben, még ha nem is feltétlenül címszerepben. Ugyanis sok Dafoe-rajongó évek óta lobbizik azért, hogy az elismert színész játssza el Jokert egy DC-filmben, de erre a jelen körülmények között kevés az esély. A pletykák hatására Dafoe a GQ-nak adott új interjúban mérlegelte a lehetőséget. Ahogy a Pókember: Nincs hazaút sztárja elmondta, szívesen játszana együtt Joaquin Phoenixszel egy új filmben, amely egy szélhámosról szól, aki megpróbálja átvenni a Joker identitását.

„Van valami rendkívül pikáns abban, ha létezne egy Joker imposztor…”

„…tehát nem párbajozó Jokerek lennének, hanem valaki, aki azt mondja, hogy ő a Joker, de valójában nem az. Ez egyfajta érdekes történet lehetőségét nyitná meg, különösen, ha lenne Joaquin Phoenix Jokerje, és aztán lenne valaki, aki vagy utánozza, vagy rájátszik arra, amit ő csinál. Erről fantáziáltam. De eddig még nem beszéltem senkivel [erről], te vagy az első.”

Mivel Bruce Wayne még olyan fiatal a Joker-univerzumban, eltart egy darabig, ha egyáltalán, mire az Arthur Fleck-féle Joker találkozik Batmannel. Még így is érdekes lehet egy folytatás a megfelelő sztorival a karakter ezen változatának. Egy Joker-imitátor olyan pörgést adhatna, ami segíthetne a folytatásnak, hogy önmagában is megállja a helyét. Mivel az első filmet annyira nagyra értékelték, a pletykák szerint a folytatásban fennáll a veszélye, hogy szimpla újraforgatásnak fog tűnni majd, ha nem megy új irányba.

Úgy hírlik, a Warner Bros. felfigyelt a Joker mozibemutatója által összehozott pénzhegyekre. Bennfentes források szerint a stúdió tárgyalásokat folytatott Todd Phillipsszel a Joker 2 elkészítéséről, de a projekt hivatalos bejelentése még várat magára. A várakozás azon múlhat, hogy sikerül-e kitalálni a megfelelő történetet, ami indokolttá tenné egy második Joker elkészítését. Talán Dafoe ötlete elgondolkodtatja Phillipset, és végül láthatjuk őt is beszállni a harcba, mint „wannabe Joker.”

Forrás: CQ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu