Bobby Kotick kifejtette, milyen indokok álltak az Activision Blizzard Microsoftnak történő eladása mögött

Az Activision Blizzard vezérigazgatója úgy látja, hogy a tranzakcióra szükség van az ambiciózus célok eléréséhez.

 

 

Míg az elmúlt hónapokban az Activision Blizzardnál bonyolult volt a helyzet a számos probléma, elbocsátás, illetve a cég vezetését érő belső és külső panasz miatt, addig a Microsoft rekordösszegű felvásárlási híre teljesen felrázta az iparágat. De vajon milyen okok vittek odáig, hogy a cég vezetőségét beleegyezett az Xbox-anyavállalatnak történő eladásba?

„Felismerték a kiválóság és a kreatív függetlenség iránti elkötelezettséget, ami megkülönböztet minket” – Bobby Kotick

Bobby Kotick, az Activision Blizzard (ma még) vezérigazgatója, a dolgozóknak adott nyilatkozatában azzal indokolta a lépést, hogy a vállalat előtt álló kihívásoknak kell megfelelniük, hogy elérjék céljaikat. „Ahogy a felhőalapú számítástechnikába, az AI-ba és a gépi tanulásba, az adatelemzésbe és más felhasználói élmény témakörökbe történő beruházások egyre versenyképesebbé válnak, úgy hisszük, hogy ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy jobban elérjük ambiciózus céljainkat” – tette hozzá, és azt állította, hogy a vállalat tehetsége és portfóliója fontos összetevője a gazdag metaverzum kiépítésének, ami manapság egy olyan divatos szó, amely, úgy tűnik, a teljes iparág jövőjét határozza majd meg.

Kotick azzal folytatja mondandóját, hogy minden lehetséges út a Microsofthoz vezet, áttekintve Phil Spencer csapatának iparági hátterét és különösen a redmondi óriás technológiai innovációs képességeit, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a videójátékok következő generációja szempontjából.

 

A Microsoft garantálja a minimális változásokat

 

Ennyit az eladás okairól, de mi lesz ezután? Bobby Kotick igyekezett megnyugtatni az Activision Blizzard munkavállalóit, hogy a Microsoftnak ők, a tehetségük, a kreativitásuk és a kemény munkájuk kell. „A Microsoft elismeri a kiválóság és a kreatív függetlenség iránti elkötelezettséget, ami megkülönböztet minket, és minimális változásokra számítunk a munkaerőnkben, amint a tranzakció lezárul” – magyarázta, és emlékeztetett arra, hogy a vásárlás révén hozzáférhetnek a Microsoft szakértelméhez és technológiájához, hogy új fejlesztési lehetőségeket generáljanak.

Forrás: Activision Blizzard

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu