Az Xbox alkotója nem örül az Activision rossz gyakorlatainak jutalmazásának

Seamus Blackley, az Xbox alkotója az Activision Blizzard körüli botrányra utalva reagált a Microsoft felvásárlására

 

 

Még egy hónap sem telt el 2022-ből, és máris előttünk az év híre a videojátékok tekintetében. Tegnap jelentették be, hogy a Microsoft közel 70 milliárd dollárért megvásárolja az Activision Blizzardot, ami senkit sem hagyott hidegen, és az Activision részvényeinek szárnyalását okozta.

A reakciók nem sokáig várattak magukra, különösen a cég által húzott helyzet kapcsán, a cégnél történt szexuális zaklatási és visszaélési esetek vitája miatt, amely a cég elnökét, Bobby Kotickot a vihar szemébe állította. Az, hogy a vezérigazgató és a cég többi cinkosa ezekben a rossz gyakorlatokban még több pénzt fog keresni ezzel a művelettel, nem tetszett Seamus Blackley-nek, az eredeti Xbox megalkotójának, aki már nem a Microsoft család része.

 

 

„Undorodom attól, hogy a fejlesztőkkel szemben éveken át folytatott aljas gyakorlatok jutalma egy nagy fizetés a felelősöknek” – tweetelte hivatalos fiókján. „Remélem, hogy a felvásárlással változást hoz az Activision munkakultúrájában, és felelősségre lehet vonni azokat, akik eddig elkerülték.”

„Erősen hiszek Phil Spencerben, mint vezetőben és végrehajtóban. Szerintem ez egy okos lépés, és hatalmas nyereséget jelenthet az Xbox számára. Minden nagyobb vállalatnál hatalmas kihívások vannak, de én mindenekelőtt csak a munkakultúrával látok mindent felülíró problémákat.”

 

 

„Hihetetlenül furcsa, hogy a kis Xbox bekebelezti az Activisiont” – mondta Blackley, aki – mint mindannyian – várja, hogy mi lesz Bobby Kotickkal. Ő egyelőre megtartja pozícióját a működés folyamatának részeként, de jövője bizonytalan, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a posztjáról való eltávolítása még a Microsoft érdekeinek is nagyon sokba kerülne, amelynek a lehető legjobban kell majd kezelni ezt a helyzetet.

Forrás: guardadorapido

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu