Megtörténhet, hogy a Call of Duty többé nem fog évente megjelenni

Egy jelentés szerint az Activision vezető munkatársai fontolgatják a Call of Duty megjelenési ütemtervének megváltoztatását

 

 

Ez a legmegdöbbentőbb hír a játékvilágban: A Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, és ezzel teljesen megváltozik az iparági környezet. Ha a rekordot döntő üzlet létrejön, az Xbox a nagynevű nemzetközi franchise-ok sora fölé kerül, amelyek közül a Call of Duty franchise lesz itt a vezető szereplő.

A Bloomberg új információi újabb támpontokkal szolgáltak arra vonatkozóan, hogy mi történhet a jövőben a cégek egyesülése után, méghozzá egy igencsak szembetűnő, a népszerű lövöldözős játékkal kapcsolatos részlettel. A Call of Duty megszűnhet éves rendszerességgel megjelenni, amint közvetlenül a Microsofttól függővé válik, ami új stratégiát fog erőltetni.

Mint részletezték, az Activision Blizzard vezető tisztségviselői úgy nyilatkoztak, hogy arról beszélnek, hogy a franchise többé nem lesz éves, vagy legalábbis nem mindig minden év végén kapunk majd egy-egy nagyobb kiadványt. A döntés még nem végleges, de a Call of Duty munkatársai között van egy olyan vágy, hogy ez megvalósuljon.

A fő okok között, amelyek a szériával kapcsolatos új stratégiához vezetnének, az a tény szerepel, hogy a Call of Duty: Vanguard 36%-kal kevesebbet fogyott, mint elődje , ami a játékosok részéről egyfajta fáradtságra utalna. Azért azt látni kell, hogy az eladási számok még mindig többmilliós nagyságrendűek, és minden Call of Duty, így a Vanguard is általában évről évre az eladási listák élén áll.

Ez a kettősség a vita tárgya, így csak meg kell várnunk az üzlet lezárását, hogy lássuk, mi lesz a sorozattal. A fejlesztőknek nemrég elnézést kellett kérniük a legújabb Call of Duty-játékok állapotáért, mivel a legutóbbi tartalomfrissítéseket követően több játékot érintő stabilitási problémákkal küzdenek. Amit biztosan tudunk, az Phil Spencer szándéka, hogy a Call of Duty továbbra is a PlayStationön maradjon, ami megnyugtatta a Sony konzolokon játszó játékosközösséget.

Forrás: eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu