Menu

AA és Unreal Engine 5: akár Marvel IP-kkel is foglalkozhat Suda51

A most már a kínai techcégek egyik, külföldön erősen terjeszkedő példányának dolgozó Suda Goichi (azaz Suda51) szabadabban gondolkodhat a kínai pénznek köszönhetően.

 

Tavaly év végén bukkant fel a hír, miszerint a Grasshopper Manufacture, illetve annak vezetője, Suda51 a NetEase Gameshez csatlakozott, így nem csak a Tencent teszi be mindenhová a lábát, hanem egy másik nagy kínai techgigászról is elmondhatjuk ezt. És ennek a hatása már most megfigyelhető, ugyanis Suda néhány Grasshopper-kollégával eléggé optimista interjút adott egy japán website-nak, az Automatonnak.

A Grasshopper Manufacture három új IP-t szeretne teremteni a következő tíz év folyamán. Erről korábban már mi is írtunk. Ehhez viszont a stúdió bővíti a stábját, mégpedig 100%-os erősítéssel: harmincról hatvanra szeretné Suda51 emelni a csapatának létszámát. Ezeket a játékokat Unreal Engine 5-tel fogja a japán stúdió megvalósítani, és a célok között szerepel az AA céggé válás is. Ez azt jelenti, hogy már nem egy indie csapat akar lenni a Grasshopper, de nem is akar egy AAA szintet megütni. (Ilyen volt a Ninja Theory is a Hellblade: Senua’s Sacrifice megalkotása után. Őket azóta felvásárolta a Microsoft; a Hellblade folytatása pedig készül.)

Suda51 nem nagyon akar mindössze produceri pozíciót betölteni, ami érthető, mert jó egy évtized ezt a posztot foglalta el. Most már kreatív vezetői, sőt, rendezői feladatokat kíván megvalósítani a három új IP-n, és mivel a No More Heroes III nem lett gyenge eresztés, valahol ez is logikus döntésnek tűnik. De mi a helyzet a korábban általa felhozott Deadpool-ötlettel? A rendező elárulta, hogy tárgyalt a Disney-vel (övék a Marvel Studios is…), de nem tudni, hogy mennyire komoly párbeszéd történt. Úgy hangzik, mintha a Marvelen múlna, mennyire komoly lehetőség merülhet fel Sudáék számára… és ha nem kap az egérbirodalomtól zöld zászlót, eredeti projektekkel foglalkozik majd Suda.

Akármit is csinál, sok sikert neki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu