AA és Unreal Engine 5: akár Marvel IP-kkel is foglalkozhat Suda51

A most már a kínai techcégek egyik, külföldön erősen terjeszkedő példányának dolgozó Suda Goichi (azaz Suda51) szabadabban gondolkodhat a kínai pénznek köszönhetően.

 

Tavaly év végén bukkant fel a hír, miszerint a Grasshopper Manufacture, illetve annak vezetője, Suda51 a NetEase Gameshez csatlakozott, így nem csak a Tencent teszi be mindenhová a lábát, hanem egy másik nagy kínai techgigászról is elmondhatjuk ezt. És ennek a hatása már most megfigyelhető, ugyanis Suda néhány Grasshopper-kollégával eléggé optimista interjút adott egy japán website-nak, az Automatonnak.

A Grasshopper Manufacture három új IP-t szeretne teremteni a következő tíz év folyamán. Erről korábban már mi is írtunk. Ehhez viszont a stúdió bővíti a stábját, mégpedig 100%-os erősítéssel: harmincról hatvanra szeretné Suda51 emelni a csapatának létszámát. Ezeket a játékokat Unreal Engine 5-tel fogja a japán stúdió megvalósítani, és a célok között szerepel az AA céggé válás is. Ez azt jelenti, hogy már nem egy indie csapat akar lenni a Grasshopper, de nem is akar egy AAA szintet megütni. (Ilyen volt a Ninja Theory is a Hellblade: Senua’s Sacrifice megalkotása után. Őket azóta felvásárolta a Microsoft; a Hellblade folytatása pedig készül.)

Suda51 nem nagyon akar mindössze produceri pozíciót betölteni, ami érthető, mert jó egy évtized ezt a posztot foglalta el. Most már kreatív vezetői, sőt, rendezői feladatokat kíván megvalósítani a három új IP-n, és mivel a No More Heroes III nem lett gyenge eresztés, valahol ez is logikus döntésnek tűnik. De mi a helyzet a korábban általa felhozott Deadpool-ötlettel? A rendező elárulta, hogy tárgyalt a Disney-vel (övék a Marvel Studios is…), de nem tudni, hogy mennyire komoly párbeszéd történt. Úgy hangzik, mintha a Marvelen múlna, mennyire komoly lehetőség merülhet fel Sudáék számára… és ha nem kap az egérbirodalomtól zöld zászlót, eredeti projektekkel foglalkozik majd Suda.

Akármit is csinál, sok sikert neki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu