A játékfejlesztőket nem érdekli az NFT

A  fejlesztők 70%-a nem szeretné, ha az NFT-ket beépítenék a videojátékaikba , derül ki a GDC éves videójáték-ipari helyzetjelentéséből.

 

 

A Game Developers Conference minden évben bemutatja a State of the Video Game Industry Reportot, amelyben több mint 2700 játékfejlesztőt kérdez meg a munkájukról, és ezúttal az NFT-kkel és a kriptovalutákkal kapcsolatos kérdések szerepeltek benne. A jelentés szerint a fejlesztők 70%-a semmilyen módon nem érdekelt a nem-fungible tokenek vagy kriptovaluták bevezetésében, míg néhányan már megtették.

A GDC által a felmérésben bemutatott egyik kérdés így hangzott: „Milyen érdeklődést mutat a stúdiója a non-fungible tokens (NFT-k) iránt?” A válaszadók 70%-a azt válaszolta, hogy nem érdekli, míg 21% azt mondta, hogy valamennyire érdekli, 7% pedig azt, hogy nagyon érdekli. Mindössze 1% válaszolta azt, hogy már fejlesztenek NFT-ket. Feltételezhetően ez az 1% a Ubisoft lehet (mivel a Quartz programjuk már elérhető), de ez pusztán spekuláció.

A GDC felmérés másik kapcsolódó kérdése a következő volt: „Milyen érdeklődést mutat a stúdiója a kriptovaluták mint fizetési módok iránt?”, és nagyon hasonló válaszokat kapott: A fejlesztők 72%-a nem érdeklődött, 21%-a valamennyire, 6%-a nagyon, 1%-a pedig már használja.

A GDC szerint néhány fejlesztő odáig ment, hogy az NFT-ket és a kriptovalutákat a játék jövőjének nevezte, bár „a válaszadók túlnyomó többsége mindkét gyakorlat ellen szólalt fel, kiemelve a csalások lehetőségét, az általános monetizációs aggályokat és a környezeti hatásokat”.

A GDC-n elhangzott válaszok közül néhány fejlesztő például azt mondta: „Ez hatalmas változást fog jelenteni abban, ahogyan a digitális javakról és a tulajdonjogról/monetizációról gondolkodunk”, míg egy másik azt mondta: „Nem értem, hogy nem azonosították ezt piramisjátékként”. Egy névtelen fejlesztő reagált a témára, és azt mondta:

„Milyen haszna van annak, hogy ezeket a rendszereket a játékainkba helyezzük? Ki használja ezeket a dolgokat? Nagyon szűk közönségnek tűnik. Ráadásul ezek a technológiák még mindig nem használnak fenntartható energiát, és a pénzmosás célpontjai. Fejlesztőként mélységesen kellemetlenül érzem magam, hogy ezeket erőltetik. Úgy érzem, hogy teljes mértékben a több pénz utáni mohóság táplálja, mert történeteket olvasunk kriptomilliomosokról, miközben a valóságban az egész rendkívül instabil és etikátlan.”

A cégek közül néhányan már használják az NFT-ket a játékaikban, köztük a Ubisoft és a Konami, bár a nagyközönség reakciója meglehetősen negatív volt.

Forrás: egames

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu