Denis Villeneuve, a Dűne rendezője tájékoztat a folytatásról

MOZI HÍREK – Mennyire vagyunk közel ahhoz, hogy Paul Atreides-t újra láthassuk a nagyvásznon?

 

Senki sem hibáztatná Denis Villeneuve-t, ha szeretne egy kicsit pihenni és élvezni a Dűne hatalmas sikerét. Elvégre Frank Herbert szeretett regényének epikus adaptációja túlszárnyalta a várakozásokat, és kereskedelmi, valamint kritikai sikert aratott. De ha a várva várt folytatásról szóló legutóbbi frissítései alapján úgy tűnik, hogy egyhamar nem fog szünetet tartani.

Mivel a most megerősített második fejezet megjelenése előtt nem volt garantált, hogy Denis Villeneuve sci-fi-klasszikusának feldolgozása elkészül, bizonytalan, hogy mikor számíthatunk rá. Bár hivatalos megjelenési dátum még nincs kitűzve, de a rendező a The Hollywood Reporter Awards Chatter podcastjében elárulta, hogy halad a munkálatokkal:

„Ez azt jelenti, hogy befejezzük a forgatókönyvet. Hamarosan elkezdjük a storyboardokat. A [Dűne] 2. részét most tervezi Patrice [Vermette] [látványtervező]. Ez az a gyönyörű rész, amikor csak álmodozom, a plafont nézem és a filmre gondolok, imádom. Úgy értem, ez olyan, mint a pillanat, amikor minden lehetséges, mielőtt a valóság sokkja jönne.”

A COVID-korszak sok más filmjéhez hasonlóan a hosszú csúszások miatt a rajongók csak 2021-ben láthatták az eredetileg 2020-ra tervezett sci-fi eposzt. A késés ellenére a filmnek sikerült megfelelnie a hype-nak. A folytatás körüli felhajtás máris elkezdődött, maga Denis Villeneuve állt az élen, aki a rajongókat azzal csigázta, hogy mire számíthatnak. Szóval, bár azt hittem, nem lehet ennél izgatottabban várni a folytatást, Villeneuve most bebizonyította, hogy tévedtem.

Nem tudhatunk egyébként meg minden részletet arról, hogyan kívánja Herbert saga első regényének második felét a filmvászonra adaptálni, de van néhány támpontunk, amiből kiindulhatunk. Tudjuk, hogy a szereplők közül többen is visszatérnek, például Timothée Chalamet, aki izgatottan várja, hogy újra Paul Atreides-t alakíthassa. És miután nagy port kavart Zendaya korlátozott képernyőideje az első részben, Chani is jelentősebb szerepet fog kapni.

Forrás: Cinemablend

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu