A Nintendo Switch, a PS5 és az Xbox Series 2022-re készül – de mit prognosztizálnak az elemzők?

TECH HÍREK – Az Ampere Analysis megjósolta a konzoleladások ütemét egy olyan piacon, amelyet gyártási problémák jellemeznek; úgy tűnik, a PS5, a Nintendo Switch és az Xbox Series-gépek mégis remekül fogynak.

 

 

A 2021-es év az új generációs konzolok első lépései során igen szokatlan forgatókönyvet követett. A PS5 és az Xbox Series sikert sikerre halmozott az eladásokban, meglepve még a gyártó AMD-t is. Ugyanakkor a konzolok gyártási problémái is jellemezték a tavalyi évet, különösen a félvezető-hiány miatt.

Maguk a gyártók is megerősíti, hogy ezek a problémák 2022-ben is fennmaradnak, és csak 2023-ban érik el az egyensúlyt a kínálat és a kereslet között, bár a helyzet az év második felétől javulni fog. Így az új konzolok normális eladásának atipikus forgatókönyvével állunk szemben, az Ampere Analysis elemzői azonban már most elkészítették az idei évre vonatkozó előrejelzéseiket.

Az Ampere kutatási igazgatója, Piers Harding-Rolls 2022-ben összesen 18 millió eladott PS5-öt jósol, míg az Xbox Series-családból kilencmilliót. A hardvereladások terén a Nintendo Switch vezetne, ahol a három jelenlegi modell együttesen elérné a 21 millió eladott konzolt.

Az Ampere Analysis a jobb elérhetőségre fogad

„Úgy tűnik, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolok elérhetősége lassan javulni fog az év során, és várakozásaink szerint a Sony kettő az egyhez arányban fogja megelőzni a Microsoftot” – magyarázta Harding-Rolls a VGC által megosztott jelentésben, amelyről mi is beszámoltunk. Az elemző a Nintendo Switch sikerének okai között az új modell, a Nintendo Switch OLED iránti kereslet fellendülésére fogad.

Eközben mindhárom vállalat sikereket ünnepel, az Xbox Series minden idők legjobb hónapját érte el az Egyesült Királyságban, a konzol 2020-as indulása óta a legmagasabb eladásokat produkálta. A Nintendo Switch viszont az Egyesült Államokban 2021-ben a legkelendőbb konzol volt, beleértve a karácsonyi időszakot is. Ami a Sony-t illeti, a hiányproblémák ellenére sem okozott gondot a PlayStation minden idők eladási adatainak megdöntése.

Forrás: 3DJuegos, VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu