Az EA három új Star Wars-játékot jelent be

A Star Wars Jedi: Fallen Order után a Respawn három új Star Wars játékon dolgozik

 

A Star Wars-univerzum tovább növekszik, és ez a videojátékokra is vonatkozik. Tény, hogy a Respawn Entertainment sokat tett hozzá ehhez a területhez, de úgy tűnik, még rengeteg történetet kell elmesélnie a George Lucas által elképzelt filmes franchise-ban. Miután olyan igazi slágereket fejlesztettek ki, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order, a saga három új játékának elkészítéséért lesz felelős.

Az EA ezt hivatalos blogján jelentette be, ahol a két cég történetének ezt az új szakaszát ünnepli, miközben részletezi a következő játékok általános szempontjait, amelyeket láthatunk majd. Konkrétan arról már beszámoltunk, hogy ezek a projektek egy FPS játékot, egy stratégia műfajra fókuszálót és egy új részt hoznak a Star Wars Jedi-sorozatból.

A már elmondottakon túl nem sok további részletet tudunk ezekről a projektekről, de néhány dolgot már tudunk a fejlesztésükről. Azt már tudjuk, hogy a Respawn fogja vezetni a játékok fejlesztését és gyártását, de az is kiderült, hogy a következő Jedi cím fejlesztése már elkezdődött, Stig Asmussen lesz a játék rendezője, de két új csapat is csatlakozik majd, hogy több műfajban is egyedi játékélményeket építsenek be.

Ami a Star Wars shootert illeti, ugyanez a weboldal pontosítja, hogy annak fejlesztését Peter Hirschmann, a Respawn játékigazgatója fogja vezetni. Végül a stratégiai címet a Bit Reactorral fogja össze a stúdió, amely a fejlesztést végzi majd, míg a Respawn csapata elsősorban a gyártásra koncentrál. Érdemes megjegyezni, hogy a Bit Reactor egy újonnan alapított fejlesztő cég, melynek élén Greg Foerstch áll, aki több XCOM cím művészeti vezetője volt.

Mi a Respawnnál nagy Star Wars-rajongók vagyunk, és izgatottan dolgozunk együtt a Lucasfilm Games-szel az új játékokon, amelyeket már évek óta szerettünk volna elkészíteni” – mondta a Respawn vezetője, Vince Zampella, a Call of Duty franchise atyja. „Ha nagyszerű Star Wars-játékokat szeretnétek, csatlakozzatok hozzánk ezen az úton” – tette hozzá a kaliforniai székhelyű csapat alapítója.

Mindezek mellett Jason Schreier újságíró a Twitteren keresztül kicsit tovább bővítette az információkat. A közösségi hálózaton tett nyilatkozatai szerint az új játék már „egy ideje” fejlesztés alatt áll, és idén vagy jövőre jelenhet meg. Ez a helyzet nem ismétlődik meg a stratégiai és FPS címek esetében, hiszen Schreier megjegyzi, hogy bejelentésük úgy hangzik, mintha a megjelenésük még messze lenne.

A Bloomberg munkatársa biztosít továbbá arról, hogy ezek az új fejlemények nem zavarják a Respawn Apex Legends és más, be nem jelentett projektek körüli munkáját, konkrétan arra a játékra utalva, amelyről még mindig nem tudunk semmit azon túl, hogy az egyik prominens vezetője nélkül maradt.

 

 

A Star Wars kétségtelenül dicsőséges időszakot él át a videojátékokkal. Bár a Respawn a franchise néhány nagyon fontos címének élén állt, nem szabad elfelejteni, hogy a Quantic Dream már bemutatta a Star Wars Eclipse látványos mozis trailerét, míg a TT Games a LEGO-hoz kötötte a saga-t, és hamarosan megjelenik a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu