The Elder Scrolls Online: High Isle: nyáron jön a nagy kiegészítő [VIDEO]

A már a Microsoft alá tartozó Bethesda Softworks és a ZeniMax Online Studios bejelentette, hogy mire számíthatunk a 2022-es évet lefedő, The Elder Scrolls Online bretoniak örökségéről szóló kalandokban.

 

A Systres szigetvilágot fedezhetjük fel egy vadonatúj történetben, amit nem csak a High Isle néven futó új fejezetben, hanem az Ascending Tide DLC-ben is átélhetünk. Utóbbi március 14-én érkezik PC-re, Macre és Google Stadiára, míg az Xbox és PlayStation konzoloknak március 29-ig kell várniuk. Nyáron, június hatodikán jön a PC/Mac/Stadia trióra a High Isle, míg 21-én érkezik a konzolos változat. A harmadik negyedévben tartalmi dungeon pakk, a negyedikben pedig egy történeti zóna fog érkezni még nem ismert időpontokban. Ez a Legacy of the Bretons menetrendje.

A High Isle lesz a legnagyobb megjelenés a The Elder Scrolls Online-ban (innentől csak TESO), ugyanis harminc órányi történettel kapcsolatos tartalommal fog rendelkezni. A bretonok ősi otthonában merülhetünk el, és egy nemesi, lovagi társadalmat láthatunk, ami épp egy háború küszöbén áll. A High Isle mellett Amenos jön új helyszínként; a fő, összetett történetszál a politikáról, tiszteletről és intrikákról szól (ami mind kötődni fog az idei év témájába); egy új rendszer is jön: a Tales of Tribute egy játékon belüli kártyajáték lesz (a The Witcher 3 GWENT-je ekkora hatást okozott?); egy tizenkét játékost elbíró trial is jön (Dreadsail Reef); két új bajtárs csatlakozhat a kalandjainkhoz (Ember, Isobel), új World Eventek is jönnek (Fissures), de a nyilvános dungeonok mellett új World Bossok és Delve-ek is jönnek az önálló küldetéseken túl.

Az előrendelésért azonnal megkapjuk a Palefrost Elk mountot és a Palefrost Elk Fawn petet (utóbbi csak április negyedikéig lesz előrendelői jutalom). A megjelenéskor pdig az Abecean Privateer kosztüm, a Knights of the Flame Pup pet, egy Dark Chivarly láda, három High Isle kincsestérkép, és két Experience scroll (dupla XP) jár. A High Isle négy változatban szerezhető be (The Elder Scrolls Online Collection: High Isle, The Elder Scrolls Online Collection: High Isle Collector’s Edition, The Elder Scrolls Online: High Isle Upgrade, The Elder Scrolls Online: High Isle Upgrade Collector’s Edition). A Collection kiadások az eddigi teljes játékot teszik elérhetővé (alapjáték és az összes fejezet: Morrowind, Summerset, Elsweyr, Greymoor, Blackwood; plusz tartalmakról itt írnak), míg az Upgrade csak az új kieget hozza el.

A High Isle-ben Nirn eddig nem látott területét fedezhetjük fel, tele dzsungelekkel, kastélyokkal és hegyekkel, illetve tropikus területekkel. A történet szerint egy ellenséges lovagi rend összeesküvéseit kell felfednünk, mert ők veszélyt jelentenek a terület békéjére és biztonságára. A csoportot az Ascendant Lord vezeti; ez egy rejtélyes erő, ami egy ősi örökséget akarja magára ölteni. A Tales of Tribute kártyajáték gyors tempójú lesz, és több NPC-t is kihívhatunk egy menetre, vagy a többi játékossal is játszhatunk, hogy a ranglétrákra feljuthassunk. A helyi kocsmákat meglátogatva egyedi jutalmakat (achievementek, gyűjthető tárgyakat) nyerhetünk. Embernek és Isobelnek egyedi küldetésszálai, személyiségei és képességei lesznek.

Az Ascending Tide-ban két PvP dungeon, a The Coral Aerie és a Shipwright’s Regret érkezik (négy játékost bírnak el). Az All Flags Navy maradékai után kell kutatni, és az Ascendant rend tengerparti rejtekhelyét kell megtámadni. Kedvenc karakterek (Jakarn, Za’ji kapitány) is felbukkannak, több achievementet, tárgyszettet és gyűjthető tárgyat lehet szerezni. A két dungeon eseményei vezetik fel a High Isle fejezetet. A DLC-t a TESO Plus előfizetéssel, vagy külön vásárlással lehet beszerezni a Crown Store-ból a koronákkal.

A High Isle fejezettel egy időben spanyolul is elstartol a játék (a szinkron marad angol, de a szövegek lokalizálást kapnak). A Crown Store-ban február 3-án délután négyig Za’ji tengeri kosztüme megvehető a koronákkal. Ideiglenesen visszatér pár tárgy (Old Salt Chin-Trinket, Swashbuckler, Colossal Aldmeri Grotto ház). A Bethesa Gear Store-ban pedig egy egyedi litográfia, egy szobor és egy póló is előrendelhető korlátozott ideig.

A The Elder Scrolls Online: High Isle kiegje június 6-án jön PC-re, Macre és Google Stadiára, míg a konzoloknak 21-éig kell várniuk. Ennek történeti előzménye, az Ascending Tide március 14-én/29-én érkezik, utóbbi a konzolos dátum.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu